Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό παρά την ανάκαμψη του δολαρίου - Στο +0,21% και τα 1.600 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό παρά την ανάκαμψη του δολαρίου - Στο +0,21% και τα 1.600 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει πάνω από το επίπεδο στήριξης των 1.600 δολαρίων
Κέρδη κατέγραψε ήμερα Τετάρτη (1/4) ο χρυσός, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.600 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα στήριξης από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες στηρίζουν την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +0,21% στα 1.600 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ενισχύεται κατά +0,60% στις 99,69 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι η πορεία του χρυσού και του δολαρίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη, η ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εξακολουθεί να ενισχύει τη θέση του χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο.
«Οι επενδυτές στρέφονται προς τον χρυσό για ασφάλεια», τόνισε η αναλύτρια της CMC Markets, Margaret Yang Yan, διευκρινίζοντας ότι η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορούσαν να αποδειχθούν δύσκολες για τις ΗΠΑ.
«Η διακλάδωση του κύκλου νομισματικής χαλάρωσης και των πακέτων στήριξης τρισεκατομμυρίων δολαρίων σημαίνει ότι η αγορά θα έχει πλήρη ρευστότητα για μήνες, τρίμηνα ή και χρόνια, και αυτό σίγουρα στηρίζει το ράλο του χρυσού εν μέσω περιορισμένης προσφοράς», επεσήμανε η κα Yan.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -1,75% στα 2.264,40 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -2,20% στα 713,85 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης