Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Στις ΗΠΑ οι πολιτικοί ανταγωνίζονται τους επιστήμονες... και η κρίση του κορωνοϊού εξαπλώνεται

tags :
Politico: Στις ΗΠΑ οι πολιτικοί ανταγωνίζονται τους επιστήμονες... και η κρίση του κορωνοϊού εξαπλώνεται
Η κατανόηση που έχουν οι Αμερικανοί για τον κορωνοϊό είναι μπερδεμένη, στην καλύτερη περίπτωση, αναφέρει το Politico
Tο Center for Disease Control and Prevention (CDC) των ΗΠΑ είχε αναφέρει προ ημερών ότι οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται μάσκες - αλλά τώρα έχει αλλάξει τις συστάσεις του.
Ο οργανισμός δήλωσε ότι ο ιός εξαπλώθηκε μέσω «σταγονιδίων» από το βήχα και το φτάρνισμα - αλλά προειδοποίησε τώρα ότι μπορεί να μεταδοθεί και από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή ακόμη και από επιφάνειες, όπως οι κουπαστές του μετρό ή τα μεταλλικά καροτσάκια.
Οι καλύτεροι επιστήμονες των ΗΠΑ και ο εκπληκτικός οργανισμός δημόσιας υγείας εξακολουθούν να μαθαίνουν γύρω από τον κορωνοϊό, αναφέρει καυστικά το Politico.
Τα μεταβαλλόμενα μηνύματα έχουν ήδη δημιουργήσει περισσότερο φόβο, σύγχυση και δυσπιστία.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να αποκτήσουν γνώση ένα βήμα κάθε φορά - και έχουν μάθει πολλά για έναν ιό που κανένας από αυτούς δεν είχε δει ποτέ πριν.
Αλλά ο ιός φαίνεται πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτούς.
Και δεν κινούνται με την ταχύτητα που το κοινό θέλει.
Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι οι φωνές της επιστήμης ανταγωνίζονται τις φωνές της πολιτικής.
Έτσι η κατανόηση που έχουν οι Αμερικανοί είναι μπερδεμένη, στην καλύτερη περίπτωση, αναφέρει το Politico.
"Η πανδημία του COVID-19 είναι μια πρωτοφανής απειλή", δήλωσε ο πρώην διευθυντής του CDC, Tom Frieden.
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι μαθαίνουμε περισσότερο κάθε μέρα, αν και τα κενά στην κατανόηση προέρχονται εν μέρει από τα μικτά μηνύματα που παρέχονται από διαφορετικά άτομα, οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης».
Το CDC έχει διαδραματίσει μόνο έναν δευτερεύοντα ρόλο στην επικοινωνία με το κοινό σχετικά με την πανδημία - ενώ οι δηλώσεις τους δεν ανταποκρίνονται πάντοτε απόλυτα σε αυτό που λέει η ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου.
Για παράδειγμα, όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες την εκστρατεία κοινωνικής απομάκρυνσης και παρότρυνε τους ανθρώπους να μην συγκεντρώνονται σε ομάδες μεγαλύτερες των 10 ατόμων, το CDC είχε ακόμα στην ιστοσελίδα του την προηγούμενη σύσταση για αποφυγή ομάδων κάτω των 50.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Διευθυντής του CDC Robert Redfield χορήγησε μια σπάνια ραδιοφωνική συνέντευξη τονίζοντας πως οι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα θα μπορούσαν ακόμα να μολύνουν κάποιον άλλο.
Νωρίτερα, οι επιστήμονες δεν είχαν αποδεικτικά στοιχεία ασυμπτωματικής μετάδοσης και δεν το τόνισαν ως κίνδυνο.
Αυτή η έλλειψη ορατότητας - η αδυναμία του κοινού να ακούει άμεσα από τον οργανισμό συστάσεις - υπονομεύει την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη σε μια κρίση, δήλωσε ο πρώην διευθυντής του CDC, Richard Besser, ο οποίος τώρα διαχειρίζεται το Ίδρυμα Robert Wood Johnson.
"Η εμπιστοσύνη είναι ο κρίσιμος παράγοντας", δήλωσε ο Besser.
"Αναπτύσσετε εμπιστοσύνη με το να είστε διαφανείς, εξηγώντας σε καθημερινή βάση τι γνωρίζετε, τι δεν ξέρετε και τι κάνετε για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης