Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η κρίση του κορωνοϊού απαιτεί αντίδραση όπως σε καιρό πολέμου

ΔΝΤ: Η κρίση του κορωνοϊού απαιτεί αντίδραση όπως σε καιρό πολέμου
Το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η «πολεμική» φάση της πανδημίας θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα με δύο τρίμηνα
Μέτρα που θα λαμβάνονταν... εν καιρώ πολέμου ζητά το ΔΝΤ από τις κυβερνήσεις ως απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού, ώστε τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις αλλά και ο χρηματοπιστωτικός τομέας να ανταπεξέλθουν.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσεγγίσουν την πανδημία σαν να είναι πόλεμος, παρέχοντας βασικές προμήθειες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, μεταφορές μετρητών σε άτομα που έχασαν τη δουλειά τους και «εξαιρετική στήριξη», όπως επιδοτήσεις μισθών σε ιδιωτικές εταιρείες.
«Εάν οι πολιτικές διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, ο κόσμος δεν θα χάσει το σπίτι του, οι εταιρείες θα αποφύγουν την πτώχευση αλλά και ότι θα διατηρηθούν τα δίκτυα των επιχειρήσεων και του εμπορίου, η ανάκαμψη θα συμβεί νωρίτερα και πιο ομαλά» αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στην blog του ΔΝΤ.
Σύφωνα με το Ταμείο, «η μεγαλύτερη παρέμβαση του δημόσιου τομέα» δικαιολογείται για όσο διαρκεί η πανδημία.
Το Ταμείο προβλέπει ότι η «πολεμική» φάση της πανδημίας θα διαρκέσει «τουλάχιστον» για ένα έως δύο τρίμηνα.
Τέλος το ΔΝΤ επισημαίνει ότι το μέγεθος και η επιτυχία των μέτρων πολιτικής από τις κυβερνήσεις θα καθορίσουν πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει η οικονομία μόλις περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης