Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η Ένωση Βιομηχάνων μιλά για βαρύ πλήγμα στην οικονομία από τον κορωνοϊό - 10% πτώση του ΑΕΠ

tags :
Ιταλία: Η Ένωση Βιομηχάνων μιλά για βαρύ πλήγμα στην οικονομία από τον κορωνοϊό - 10% πτώση του ΑΕΠ
Η Confindustria προβλέπει ότι το ιταλικό ΑEΠ των πρώτων έξι μηνών του 2020 θα παρουσιάσει δραματική πτώση, γύρω στο 10%, ενώ, στη συνέχεια η όποια ανάπτυξη θα είναι βραδεία
Για βαθύτατη κρίση, στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει η ιταλική οικονομία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κάνει λόγο η Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων, την ώρα που αναμένονται αυστηρά μέτρα και μετά το Καθολικό Πάσχα.
«Είναι ένα καίριο χτύπημα για την οικονομία της χώρας μας», λέει σε έκθεσή της η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confindustria,όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Για να αποφευχθεί μια βαθύτατη κρίση, προσθέτει, χρειάζεται άμεση κινητοποίηση, με μαζικές πρωτοβουλίες που δεν έχουν ληφθεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.
Η Confindustria προβλέπει ότι το ιταλικό ΑEΠ των πρώτων έξι μηνών του 2020 θα παρουσιάσει δραματική πτώση, γύρω στο 10%.
Και ότι στη συνέχεια η όποια ανάπτυξη θα είναι βραδεία.
Αν αποφασιστεί στήριξη της οικονομίας, η εκτίμηση είναι ότι για το τέλος του έτους, η απώλεια αυτή θα μπορούσε να περιοριστεί στο 6%.
Είναι σαφές ότι όλοι στην Ιταλία στηρίζουν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για υιοθέτηση ευρωομολόγων  και ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις κοινωνικές συνέπειες, ιδίως στο Νότο.
«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν έφερε αποτέλεσμα ούτε με την Ελλάδα, φανταστείτε τώρα.
Θα ξοδέψουμε όσα χρήματα χρειάζονται», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.
Αυστηρές απαγορεύσεις και μετά το Πάσχα
Οι Ιταλοί δήμαρχοι δηλώνουν στο μεταξύ ότι τα πρώτα 400 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση Κόντε για την βοήθεια των πολιτών που δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα, δεν είναι αρκετά.
Θα χρειαστούν νέα κονδύλια, τα οποία να μην σχετίζονται με την πάγια και προγραμματισμένη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της επιδημίας, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται στο ανώτατο σημείο διάδοσης της ασθένειας.
Για να αρχίσει η καθοδική πορεία των κρουσμάτων, όμως, θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες.
Οι αυστηρές απαγορεύσεις θα συνεχιστούν και μετά το Καθολικό Πάσχα.
Στη συνέχεια μπορεί να αρχίσουν να ανοίγουν κάποιες βιομηχανίες, με μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα στις αρχές Μαΐου.
Προς το παρόν η μόνη «παραχώρηση» είναι ότι οι γονείς από σήμερα θα μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους μια μικρή βόλτα κοντά στο σπίτι, όταν θεωρούν ότι αυτό είναι πραγματικά αναγκαίο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης