Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citibank: Μόνο με ανοσοποίηση των εργαζομένων θα σωθεί η αμερικανική οικονομία

Citibank: Μόνο με ανοσοποίηση των εργαζομένων θα σωθεί η αμερικανική οικονομία
Η ανοσοθεραπεία θα σώσει την οικονομία των ΗΠΑ, υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα Citibank
Μόνο η ανοσοποίηση των εργαζομένων μπορεί να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία και τις χρηματαγορές των ΗΠΑ να ανακάμψουν, υποστηρίζει ομάδα ειδικών της Citibank.
Πιο συγκεκριμένα, μεθόδους και στρατηγικές παρουσίασε ομάδα της αμερικανικής τράπεζας Citibank που ειδικεύεται στον κλάδο της υγείας σε συνάρτηση με την οικονομία.
Όπως ανέφεραν οι αναλυτές της, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, παρά μόνο με τη χορήγηση αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού τουλάχιστον στο 65% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ μέχρι το τέλος Απριλίου και το 95% μέχρι το τέλος Μαΐου.
Οι πολίτες με αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων θα μπορούν στη συνέχεια να επιστρέψουν στην εργασία τους, με μικρή έως ελάχιστη πιθανότητα να νοσήσουν ή να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.
Τέτοιες είδους δοκιμές θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα σε 20.000 έως 400.000 εργαζομένους των ΗΠΑ, με προηγούμενη έκθεση στο COVID-19, να γυρίσουν αμέσως στην εργασία τους.
Σύντομα, 90 εκατομμύρια εργαζόμενοι, που αντιπροσωπεύουν το 60% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ, θα επέστρεφαν.
«Ενώ οι δυνητικές θεραπευτικές μέθοδοι για το COVID-19 απλώς πιάνουν χώρο στις σελίδες των εφημερίδων, πιστεύουμε ότι τα διαγνωστικά και όχι τα θεραπευτικά μέσα είναι πολύ καλύτερα ώστε να αλλάξουν ουσιαστικά την οικονομική ή ακόμα και την ιατρική προοπτική της τρέχουσας πανδημίας του COVID-19», αναφέρουν οι αναλυτές.
Διατυπώνονται, φυσικά, επιφυλάξεις, όπως τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα που δύνανται να παράγουν οι δοκιμές και ότι η ύπαρξη ανιχνεύσιμων αντισωμάτων δεν εγγυάται ότι ένα άτομο έχει ανοσία.
Όσον αφορά τα χρηματιστήρια, η Citi λέει πως «η σταδιακή επαναφορά των εργαζομένων που έχουν ανοσία μπορεί να προσδώσει λιγότερο ασταθές προφίλ στις επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης