Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ψηλά παραμένει ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, έφτασε στις 99,7 μονάδες

Ψηλά παραμένει ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, έφτασε στις 99,7 μονάδες
Το δολάριο ΗΠΑ, το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, ενισχύθηκε έναντι του ευρώ
Στις 99,7 μονάδες έφτασε την Τετάρτη 1 Απριλίου ο δείκτης δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με τις αγορές να σημειώνουν ισχυρές απώλειες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να πλήττει την παγκόσμια κοινότητα.
Το δολάριο ΗΠΑ, το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, της στερλίνας, αλλά και των υπολοίπων κύριων νομισμάτων, καθώς το selloff στις αγορές δείχνει ότι τα χειρότερα έρχονται.
«Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν αθρόες αγορές δολαρίων» δήλωσε ο Erik Bregar, επικεφαλής της στρατηγικής FX στην Exchange Bank του Καναδά στο Τορόντο.
Η ανατροπή έγινε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες για τους Αμερικανούς».
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Deborah Birx, παρουσίασε διαγράμματα στα οποία προβλέπεται πως οι θάνατοι στις ΗΠΑ θα φτάσουν τα 100.000 έως 240.000 άτομα λόγω του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες.
Στις 22.14, ο δείκτης δολαρίου έφτασε στις 99,7 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 0,7%.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η συντονισμένη δράση των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της προσφοράς σε δολάρια βοήθησε, αλλά οι χρηματαγορές χρειάζονται ακόμα χρόνο.
Ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ είχε απώλειες μικρότερες του αναμενομένου (περίπου 27.000).
Επίσης, η βιομηχανική δραστηριότητα υποχώρησε λιγότερο από όσο είχε αρχικά προβλεφθεί, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε προς ιστορικά χαμηλά τις νέες παραγγελίες, ενισχύοντας τη θέση των οικονομολόγων πως διανύουμε περίοδο ύφεσης.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης