Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά ΗΠΑ κατά Κίνας: Κρύβετε νεκρούς και κρούσματα από την πανδημία – Χαμηλοί τόνοι από τον Trump

tags :
Πυρά ΗΠΑ κατά Κίνας: Κρύβετε νεκρούς και κρούσματα από την πανδημία – Χαμηλοί τόνοι από τον Trump
Δεν ξέρω αν είναι σωστοί ή όχι οι αριθμοί από την Κίνα, δεν είμαι λογιστής τους είπε ο Trump
Πυρά κατά της Κίνας ότι δίνει εσκεμμένα, ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων από την επιδημία του κορωνοϊού εξαπολύουν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο Bloomberg, απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Κίνας ψεύδεται όσον αφορά τον απολογισμό των νεκρών της πανδημίας του κορωνοϊού, ότι υποτιμά κατά πολύ τον αριθμό των θυμάτων, αλλά και των ασθενών.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η έκθεση αυτή έχει ήδη δοθεί από την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο.
Όπως επισημαίνεται, στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η θέση ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 και των θανάτων από την ασθένεια COVID-19 που δημοσιοποιεί το Πεκίνο είναι ψευδείς, εσκεμμένα πολύ κατώτεροι των πραγματικών, σημείωσε το πρακτορείο.
Πάντως, στις σημερινές του δηλώσεις από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Donald Trump είπε ότι δεν έχει λάβει αυτή την έκθεση, αν και άφησε και αυτός με τη σειρά του αιχμές κατά του Πεκίνου.
«Οι αριθμοί φαίνεται να αντικατοπτρίζουν ελάχιστα αυτό που συμβαίνει, σχετικά με αυτό που είμαστε βλέπουμε και αναφέρεται» είπε ο Trump, ο οποίος υποστήριξε πως σε πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, συζήτησε το πώς η Κίνα διαχειρίστηκε την πανδημία και όχι τόσο τους αριθμούς.
Ο Trump θέλησε πάντως να τηρήσει χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας πως οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας είναι πολύ καλές και ότι οι δύο πλευρές θέλουν να διατηρήσουν την εμπορική συμφωνία που πέτυχαν στις αρχές του έτους.
«Όσον αφορά το εάν οι αριθμοί τους είναι σωστοί ή όχι, δεν είμαι λογιστής της Κίνας» υποστήριξε ο Trump.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Robert O’ Brien, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Trump, ο οποίος υποστήριξε πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που δίνει η Κίνα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.
Σημειώνεται πάντως πως μια σειρά από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και βουλευτές είχαν εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά της Κίνας, κατηγορώντας την ότι «είπε ψέματα, λέει ψέματα και θα συνεχίσει να λέει ψέματα για το θέμα του κορωνοϊού, προκειμένου να προστατεύσει το καθεστώς του», ότι «η Κίνα συγκάλυπτε τη βαρύτητα αυτού του ιού για μήνες» και ότι «οι κινεζικές αρχές κρύβουν τον αληθινό απολογισμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια».
Άλλωστε τις ίδιες κατηγορίες κατά του Πεκίνου έχει εξαπολύσει και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ο οποίος κατηγορούσε το Πεκίνο για έλλειψη διαφάνειας για το εύρος της επιδημίας έναντι του υπόλοιπου κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης