Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω δολαρίου και μάκρο - Στο +2,8% και τα 1.636,2 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω δολαρίου και μάκρο - Στο +2,8% και τα 1.636,2 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο ανακτά σταδιακά την ιδιότητά του ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο»
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα Τετάρτη (2/4) ο χρυσός, παραμένοντας πάνω από τα 1.600 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για περαιτέρω ζημίες στην παγκόσμια οικονομία λόγω του COVID-19.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύθηκε κατά +2,8% στα 1.636,2 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,21% στις 99,54 μονάδες, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 100 μονάδων.
Το πολύτιμο μέταλλο ανακτά σταδιακά την ιδιότητά του ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» καθώς τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα παγκοσμίως εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
«Το πρωτοφανές μακροοικονομικό περιβάλλον έχει ωθήσει περισσόερους επενδυτές σε περιουσιακά στοιχεία όπως είανι ο χρυσός», δήλωσε στο CNBC η αναλύτρια εμπορευμάτων της ANZ, Soni Kumari.
Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι «οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο χαλαρώνουν τους ισολογισμούς τους και προετοιμάζονται για περαιτέρω χαλάρωση, προκειμένου να μετριάσουν τον αντίκτυπο της έξαρσης».
«Εκτιμούμε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα σε αρνητικό έδαφος», επεσήμανε η κα Kumari, διευκρινίζοντας ότι «ένα τέτοιο περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό για τις επενδύσεις σε χρυσό».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +3,49% στα 2.235 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαΐου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,03% στα 14,26 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης