Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +3% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +3% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τον Ιανουάριο του 2018
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλαιο τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία της Nationwide Building Society, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τον Ιανουάριο του 2018.
Παράλληλα, η αύξηση του Μαρτίου ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με την ετήσια άνοδο του Φεβρουαρίου, στο +2,3% και τις προβλέψεις των αναλυτών, στο +2,1%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +0,8%, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,3% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2020, οι τιμές αυξήθηκαν κατά +1,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,5%.
«Η δραστηριότητα στην αγορά κατοικιών αμβλύνεται αυτή τη στιγμή ως αποτέλεσμα των μέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωη του ιού», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, Robert Gardner, διευκρινίζοντας ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν αντικατοπτρίζουν τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης