Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το επίκεντρο του κορωνοϊού θα μετατοπίζεται συνεχώς - Δεν αποκλείεται να επιστρέψει και στην Ασία

tags :
Το επίκεντρο του κορωνοϊού θα μετατοπίζεται συνεχώς - Δεν αποκλείεται να επιστρέψει και στην Ασία
Κίνδυνος από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες
Για τον κίνδυνο το επίκεντρο του κορωνοϊού να αλλάζει συνεχώς, κάτι που θα δημιουργήσει σοβαρές προκλήσεις για τα συστήματα δημόσιας υγείας προειδοποιεί ο Teo Yik Ying, κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Saw Swee Hock στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.
Αν και -αυτή τη στιγμή- οι ΗΠΑ θεωρούνται το επίκεντρο της έξαρσης με τα κρούσματα να υπερβαίνουν τα 200.000, ο Teo δήλωσε στο CNBC ότι «σε ένα μήνα, το επίκεντρο θα μετατοπιστεί».
«Θα στραφεί προς τη Νότια Ασία;
Θα στραφεί προς την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική;
Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το επίκεντρο της νόσου να μετατοπίζεται συνεχώς και κατά συνέπεια θα μπορούσε να επιστρέψει και πάλι στην Ανατολική Ασία» υποστήριξε ο Teo.
Σημειώνεται ότι σε χώρα όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη παρατηρείται δεύτερο κύμα της νόσου, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι «εισαγόμενα».
«Αυτό είναι πραγματικά ο φόβος για το τι θα φέρει το δεύτερο κύμα, ότι χώρες που εξακολουθούν να υποφέρουν από τη νόσο θα εξάγουν ανθρώπους με τον ιό», δήλωσε ο Teo, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για διεθνή συντονισμό στη διαχείριση της πανδημίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίκεντρο της νόσου θα μετατοπίζεται συνεχώς μέχρι ο κόσμος να αναπτύξει ανοσία, ώστε τελικά να σταματήσει η μετάδοσης της νόσου.
Αυτό, σύμφωνα με τον Teo, μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω εμβολίου είτε με τη φυσική έκθεση στον ιό.
Μέχρι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, είναι σημαντικό η επιδημία να εξαπλώνεται με ελεγχόμενο ρυθμό, ώστε τα συστήματα υγείας να μπορούν να ανταπεξέλθουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης