Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη υποχώρησαν κατά -1,3%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησαν κατά -0,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,4%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη υποχώρησαν κατά -1,3%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,7% τον Ιανουάριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,8%.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση, καθώς υποχώρησαν κατά -2,3% σε μηνιαία βάση, και κατά -6,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Εφόσον εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη παρέμεινανα αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά +0,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 καταγράφηκε πτώση τη τάξεως του -1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης