Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η κυβέρνηση εξετάζει αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου λόγω της κατάρρευσης στις τιμές

Κίνα: Η κυβέρνηση εξετάζει αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου λόγω της κατάρρευσης στις τιμές
Το Πεκίνο θα ενθαρρύνει τις κινεζικές ενεργειακές εταιρείες να αυξήσουν τα αποθέματά τους
Την αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου εξετάζει η κυβέρνηση της Κίνας, συμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, λόγω της κατάρρευσης που έχει σημειωθεί στις τιμές του «μαύρου χρυσού» γεγονός που καθιστά οικονομικότερη την αγορά βαρελιών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματα, το Πεκίνο ζήτησε από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να συντονίσουν άμεσα την αύξηση των στρατηγικών αποθμεάτων, μετά την πτώση άνω του -66% που κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές ενεργειακές εταιρείες να αυξήσουν τα αποθέματά τους, ενώ εξετάζει και την αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων.
Ο αρχικός στόχος του Πεκίνου είναι τα αποθέματα να αντιστοιχούν σε 90 μέρες καθαρών εισαγωγών, όγκος που σε συνδυασμό με τα εμπορικά αποθέματα διπλασιάζεται στις 180 ημέρες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, οι 90 ημέρες καθαρών εισαγωγών μεταφράζονται σε περίπου 900 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός αποθεμάτων στις ΗΠΑ ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 635 εκατ. βαρέλια.
Το σχέδιο της Κίνας θα δημιουργήσει διπλό πλεονέκτημα για τη χώρα, καθώς θα αυξήσει τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης και θα βοηθήσει στην ώθηση των ευκαιριών κατασκευής, εν μέσω της οικονομικής ανάκαμψης από τον κορωνοϊό.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να αυξήσει τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, προκειμένου να στηρίξει τους εγχώριους παραγωγούς και να ενισχύσει την παγκόσμια ζήτηση.
Ωστόσο, το σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας αναβλήθηκε μερικές ημέρες αργότερα, καθώς οι Δημοκρατικοί απέρριψαν το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης