Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Περιορίστηκε στα 39,9 δισ. δολ. το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Φεβρουάριο του 2020

ΗΠΑ: Περιορίστηκε στα 39,9 δισ. δολ. το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Φεβρουάριο του 2020
Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μείωση κατέγραψε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των Ηνωμένων Πολιτειών για τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω σημαντικής πτώσης στις εισαγωγές της χώρας.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά 800 εκατ. δολ. σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, στα 207,5 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6,7 δισ. δολ. στα 247,5 δισ. δολ. συνολικά.
Αυτός είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ να εμφανίσει έλλειμμα ύψους 39,9 δισ. δολ. έναντι ελλείμματος 45,5 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, το εμπορικό ισοζύγιο αγαθών εμφάνισε έλλειμμα ύψους 61,2 δισ. δολ. ενώ αντίθετα το εμπορικό ισοζύγιο υπηρεσιών παρουσίασε πλεόνασμα 21,3 δισ. δολ.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η κατάρρευση στις τιμές του πετρελαίου οφείλονται τόσο στις αναταραχές που προκάλεσε ο κορωνοϊός στις αλυσίδες εφοδιασμού όσο και στην πτώση των τιμών στο πετρέλαιο.
Μάλιστα, οι ίδιο εκτιμούν ότι η εμπορική δραστηρότητα βρίσκεται πλέον ως τροχιά ώστε να καταγράψει μία από της χειρότερές της χρονιές, όντας ήδη περιορισμένη ακόμα και πριν τον COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης