Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: Στα όρια της παράλυσης τα νοσοκομεία του Παρισιού

tags :
Γαλλία - Κορωνοϊός: Στα όρια της παράλυσης τα νοσοκομεία του Παρισιού
Δεν μπορούν να περιθάλψουν άλλους ασθενείς τα νοσοκομεία του Παρισιού
Μία ακόμη δύσκολη μέρα ξημέρωσε για τη Γαλλία, καθώς τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής των Παρισίων (Ile de France) έχουν φθάσει σε σημείο παράλυσης, με 2700 άτομα στην εντατική ενώ τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν αρχικά μόνο 1200.
Έτσι σήμερα 2 Απριλίου 100 ασθενείς έχουν διακομισθεί σε άλλα νοσοκομεία της επικράτειας, όπως και χθες που 2 υπερταχείες (TGV) μετέφεραν 46 ασθενείς, 10 στη Λουάρ στην κεντρική Γαλλία και 36 στη Βρετάνη στα δυτικά της χώρας.
Παράλληλα, ο νέος κίνδυνος που καιροφυλακτεί είναι η ανεπάρκεια φαρμάκων για τους διασωληνωμένους ασθενείς.
Οι αρμόδιοι προβλέπουν ότι μέσα σε λίγες μέρες θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα.
Έτσι πήρε ιδιαίτερη διάσταση η πρόταση του Jean Luc Melancon (από την αριστερή αντιπολίτευση) να κρατικοποιηθούν και να επιταχθούν δύο γαλλικές εταιρείες: η Luxfer που παράγει φιάλες οξυγόνου και η Famar που παράγει φάρμακα.
Η πρόταση Melancon συνάδει με την επιθυμία του 84% των Γάλλων για «μια νέα κοινωνία μετά την κρίση, με την επιστροφή των παραγωγικών επιχειρήσεων από την Ασία, στην Ευρώπη και τη Γαλλία» σύμφωνα με δημοσκόπηση της Viavoice στην εφημερίδα Libération.
Με έναν θάνατο κάθε 3 λεπτά η Γαλλία σημείωσε χθες 1/4 αρνητικό ρεκόρ, με 509 νεκρούς από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο, σε σύνολο 3.523 κρουσμάτων, ενώ το σύνολο κρουσμάτων σήμερα 2 Απριλίου μέχρι τις 17:00 ώρα Ελλάδος ήταν 57.780, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 4.043.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης