Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης μαζί με 12 ηγέτες θέλει να διώξει τον Orban (πρωθυπουργός Ουγγαρίας) από το ΕΛΚ

Ο Μητσοτάκης μαζί με 12 ηγέτες θέλει να διώξει τον Orban (πρωθυπουργός Ουγγαρίας) από το ΕΛΚ
Εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θέλουν να θέσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι 12 ηγέτες τον Ούγγρο πρωθυπουργό Orban
Την πόρτα της εξόδου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δείχνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνεπικουρούμενος από τον Νορβηγό ομόλογό του Erna Solberg και άλλους Ευρωπαίους κεντροδεξιούς ηγέτες, στον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orbán και το κόμμα του Fidesz.
Οι κεντροδεξιοί ηγέτες έλαβαν αυτή την πρωτοβουλία μετά την απόφαση που έλαβε το Κοινοβούλιο της Ουγγαρία να δώσει υπερεξουσίες στον Viktor Orbán για την καταπολέμηση –υποτίθεται- των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή τους προς τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusc, οι 13 κεντροδεξιοί ηγέτες απευθύνουν έκκληση για την αποπομπή του Fidesz, καθώς παραβίασε θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και τις ευρωπαϊκές αξίες.
«Οφείλουμε να προασπίσουμε την ακεραιότητα της πολιτικής μας οικογένειας και για αυτό καλούμε σε εκτοπισμό του Fidesz από την Ευρωπαϊκή Λαϊκή Συμμαχία, σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού του κόμματός μας» αναφέρεται στη σχετική επιστολή.
«Φοβόμαστε ότι ο πρωθυπουργός Orbán θα χρησιμοποιήσει τις νέες εξουσίες του για την επέκταση της κυριαρχίας του εις βάρος της ουγγρικής κοινωνίας» συνεχίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Ωστόσο, η επιστολή δεν υπογράφηκε από τους ηγέτες ορισμένων από τα μεγαλύτερα κόμματα του ΕΛΚ, όπως οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας (CDU), οι Républicains της Γαλλίας και το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας.
Σε κάθε περίπτωση οι υπογραφές που συνελέγησαν αρκούν ώστε το ζήτημα να έλθει σε ψηφοφορία στην επόμενη πολιτική σύνοδο του ΕΛΚ τον Ιούνιο – αν και πηγές αναφέρουν ότι το θέμα μπορεί να τεθεί προς ψήφιση νωρίτερα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης