Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα διαψεύδει τους ισχυρισμούς των Αμερικανών πως παραποιεί τα στοιχεία για τον κορωνοϊό

H Κίνα διαψεύδει τους ισχυρισμούς των Αμερικανών πως παραποιεί τα στοιχεία για τον κορωνοϊό
Μετά βδελυγμίας απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι δίνει ψευδή στοιχεία για τον κορωνοϊό
Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση της Κίνας όσα αναφέρει απόρρητη αμερικανική έρευνα περί παραποίησης στοιχείων για τον κορωνοϊό.
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Hua Chunying, υποστήριξε πως τα δεδομένα και τα στοιχεία που προσφέρει η Κίνα αναφορικά με τον κορωνοϊό είναι πέρα για πέρα αληθινά.
«Κάποιοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απλά θέλουν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στους άλλους.
Στην πραγματικότητα, δεν θέλαμε να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση μαζί τους, όμως η κυβέρνηση της Κίνας δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τη συκοφαντική δυσφήμισή της.
Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε και να υπογραμμίσουμε για άλλη μία φορά την αλήθεια.
Η κινεζική στατιστική αρχή λειτουργεί και ενεργεί με πλήρη διαφάνεια» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Μάλιστα, η Hua Chunying πέρασε στην αντεπίθεση:
«Αλήθεια, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Ποια μέτρα έχουν λάβει οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού;
Τι έκαναν μέχρι τώρα ενώ ο ιός εξαπλωνόταν στην επικράτειά τους;
Επί δύο μήνες η αμερικανική κυβέρνηση κωλυσιεργούσε.
Από τις 2 Φεβρουαρίου υπήρχε απαγόρευση για τις αφίξεις από την Κίνα.
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια».

Τι ισχυρίζονται οι ΗΠΑ

Η κινεζική κυβέρνηση παραποιεί τα δεδομένα και αποκρύπτει σκοπίμως τον αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού υποστηρίζει απόρρητη έκθεση των αμερικανικών αντικατασκοπευτικών υπηρεσιών
Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα έχει αποκρύψει την έκταση της επιδημίας του κορωνοϊού στην επικράτεια της, αποκρύπτοντας τόσο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα όσο και τους νεκρούς, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Οι αξιωματούχοι, που δεν κατονομάζονται καθώς η εν λόγω έκθεση είναι διαβαθμισμένη, αρνήθηκαν να αναφέρουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της.
Ωστόσο, η βασική πληροφορία είναι πως η Κίνα σκόπιμα αλλοιώνει τα στατιστικά δεδομένα των ασθενών και των νεκρών του κορωνοϊού.
Με άλλα λόγια, οι αριθμοί της Κίνας είναι ψεύτικοι, καταγγέλλουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση έχει ήδη λάβει έγκριση από τον Λευκό Οίκο.
Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού έλαβε χώρα στην επαρχία Hubei της Κίνας στα τέλη του 2019, ωστόσο η χώρα έχει αναφέρει μόνο 82.000 κρούσματα και 3.300 θανάτους, με τα πραγματικά νούμερα να εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτερα – πόσω μάλλον που αυτά τα μεγέθη είναι άκρως αναντίστοιχα με τα περισσότερα από 189.000 κρούσματα και τους 4.000 θανάτους των ΗΠΑ.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence δήλωσε κατά την εμφάνισή του στο CNN ότι «θα ήταν καλύτερα» εάν η Κίνα είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο έγκαιρα για την πανδημία του κορωνοϊού.
Μια μέρα μετά την ανακοίνωση από την Κίνα περισσότερων από 1.500 επιπλέον ασυμπτωματικών περιπτώσεων, οι αρχές δήλωσαν ότι δεν έχουν προκύψει άλλα κρούσματα, ωστόσο μετά τις διεθνείς αντιδράσεις, υποσχέθηκαν να αναφέρουν τις νέες περιπτώσεις (έχουν ήδη αναφέρει 50 νέα κρούσματα κατηγορώντας τους ταξιδιώτες ότι φέρνουν ξανά στην Κίνα τον κορωνοιό).
Με βάση διαβαθμισμένη έκθεση των ΗΠΑ οι κινέζοι παραποιούν τα στοιχεία για τους θανάτους από τον κορωνοιό.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Κίνα σκόπιμα προσπάθησε να αποκρύψει την έκταση της εκδήλωσης της νόσου, υποδηλώνοντας ότι η απόφαση της Κίνας για την άρση της καραντίνας είναι πιθανώς πρόωρη.
Επίσης οι αμερικανοί κατηγορούν τους κινέζους ότι αντί να αναγνωρίσουν το πρόβλημα κατηγορούν τους αλλοδαπούς για αυτά τα νέα "ασυμπτωματικά" περιστατικά που υποτίθεται ότι ήταν γνωστά στην κυβέρνηση καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, απλώς «ξέχασαν» να τα μετρήσουν.
Οι Αμερικανοί δεν κρύβουν την ενόχληση τους για την στάση των Κινέζων και ευθέως μιλάνε για ψέματα των Κινέζων.
Σημειώνεται πως μια σειρά από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και βουλευτές είχαν εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά της Κίνας, κατηγορώντας την ότι «είπε ψέματα, λέει ψέματα και θα συνεχίσει να λέει ψέματα για το θέμα του κορωνοϊού, προκειμένου να προστατεύσει το καθεστώς του», ότι «η Κίνα συγκάλυπτε τη βαρύτητα αυτού του ιού για μήνες» και ότι «οι κινεζικές αρχές κρύβουν τον αληθινό απολογισμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια».
Άλλωστε τις ίδιες κατηγορίες κατά του Πεκίνου έχει εξαπολύσει και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ο οποίος κατηγορούσε το Πεκίνο για έλλειψη διαφάνειας για το εύρος της επιδημίας έναντι του υπόλοιπου κόσμου.

Σε lockdown ξανά η επαρχία Χενάν της Κίνας

Μόλις λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ότι η Κίνα διαχέει ψευδή στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, έρχεται η ανακοίνωση πως θέτει σε lockdown την επαρχία Χενάν στην ενδοχώρα.
Από τα μέσα Μαρτίου η Κίνα ισχυρίζεται πως έχει θέσει την κρίση του κορωνοϊού υπό έλεγχο, ωθώντας του πολίτες να επιστρέψουν στις δουλειές τους, με ελπίδα και ενθουσιασμό, ότι μπήκε ξανά η μηχανή παραγωγής, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 1η Απριλίου, ότι «απαγορεύει στην επαρχία Χενάν, ουσιαστικά όλες τις μετακινήσεις ανθρώπων μετά από έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή».
Όπως αναρτήθηκε στο λογαριασμό του νομού Jia στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - ο οποίος έχει πληθυσμό περίπου 600.000 - κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει έξω από τον νομό χωρίς εξουσιοδότηση.
Επιπλέον, οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για εργασία εκτός εάν έχουν άδεια να το κάνουν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, στις 29 Μαρτίου, η επαρχία Χενάν έσπασε το 30ήμερο σερί μη- αναφοράς νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, λέγοντας ότι ένα άτομο βρέθηκε θετικός μετά από ένα ταξίδι στην Pingdingshan, που βρίσκεται στον νομό Jia.
Ο άνθρωπος αυτός ήρθε σε επαφή με δύο γιατρούς οι οποίοι βρέθηκαν επίσης θετικοί στον ιό, παρόλο που δεν είχαν δείξει αρχικά, συμπτώματα.
Περιττό να τονιστεί, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, ότι παρά τις όποιες προθέσεις της κινεζικής κυβέρνησης και τη όποια στήριξη απολαμβάνει από τον ΠΟΥ στην προσπάθεια να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι έλεγξε τον ιό, «καθώς θέτει την οικονομία της σε κίνηση ξανά, αυξάνει τον κίνδυνο αύξησης των ποσοστών μετάδοσης των κρουσμάτων για άλλη μια φορά, απαιτώντας νέα μέτρα ελέγχου και περιορισμών, με άγνωστες τις επιπρόσθετες συνέπειες στην οικονομία και σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης