Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boeing: Αντί για απολύσεις, εθελούσια έξοδο στο προσωπικό που αριθμεί 161.000

tags :
Boeing: Αντί για απολύσεις, εθελούσια έξοδο στο προσωπικό που αριθμεί 161.000
Εντός των επομένων ημερών η Boeing θα οριστικοποιήσει τις παραμέτρους που θα συνοδεύουν την πρόταση προς το προσωπικό της για μαζική εθελούσια έξοδο
Όταν η Boeing ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση στήριξη 60 δισεκατομμύριων δολαρίων, η σιωπηρή προϋπόθεση για να πάρει η εταιρία μέρος αυτής της χρηματοδότησης ήταν να μην προβεί σε απολύσεις.
Οι παρούσες συνθήκες ωστόσο, ώθησαν τους επικεφαλείς της εταιρίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν πρόταση εθελουσίας εξόδου στο σύνολο του προσωπικού της εταιρίας ανά τον κόσμο, δηλαδή και στους 161.000 εργαζόμενους.
Η πρόταση αρχικά αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους στο Σικάγο ωστόσο, αποφασίστηκε η πρόταση να επεκταθεί σε όλο το προσωπικό και επι του παρόντος μελετώνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την πρόταση.
«Όταν ο κόσμος θα εξέλθει από την πανδημία, το μέγεθος της εμπορικής αγοράς και τα είδη προϊόντων και υπηρεσιών που θα θέλουν και θα χρειάζονται οι πελάτες μας, θα είναι εντελώς διαφορετικά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος David Calhoun σε μήνυμα προς τους εργαζομένους, σήμερα Πέμπτη 2/4.
«Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να προσαρμόζουμε από τώρα στη νέα μας πραγματικότητα και αυτή η κίνηση στοχεύει να μειώσει την ανάγκη για άλλες ενέργειες κατά του εργατικού δυναμικού», δήλωσε ο Calhoun, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg η Boeing,
Η εταιρεία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τους όρους εντός τεσσάρων εβδομάδων.
Η κίνηση αυτή εκ μέρους της εταιρίας ελπίζει ότι θα της εξασφαλίσει τα δεκάδες δισεκατομμύρια που χρειάζεται, ενώ θα διατηρήσει και μεγάλο μέρος των απαιτούμενων μετρητών στη Boeing, η οποία αντιμετωπίζει μια απότομη συρρίκνωση της ζήτησης μαζί με την ευρωπαϊκή Airbus.
Περίπου το 44% των αεροσκαφών σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι καθηλωμένα εξαιτίας του lock down λόγω κορωνοϊού και σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν είναι καθόλου σίγουρο το πότε θα επιστρέψουν οι αερομεταφορείς στα κανονικά τους δρομολόγια, δεν μιλάμε για αγορά αεροπλάνων.
"Όσο οδυνηρό κι αν είναι, η Boeing πρέπει να μειώσει τους εργαζόμενους", δήλωσε ο Nick Cunningham, αναλυτής σε συνεργάτες του γραφείου που εδρεύει στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι οι μισθοί αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των πάγιων εξόδων της εταιρείας. "Αν δεν γίνει αυτό, θα καταστραφεί η εταιρεία."
Αυτό, φυσικά, έχει νόημα.
Το ερώτημα που παραμένει όμως είναι, αν η διάσωση της Boeing τελικά, θα διαχωριστεί από τον αριθμό των εργαζομένων που θα έχει ακόμα στο τέλος αυτού του φιάσκο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης