Τελευταία Νέα
BN DATAROOM

Διεθνής γρίφος οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοιού

Διεθνής γρίφος οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοιού
Μετά την Αυστρία, τις περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και το Ισραήλ, το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) προσανατολίζεται στο να προτείνει καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας για τους Αμερικανούς πολίτες. Η Ελλάδα μάλλον θα ακολουθήσει τελευταία…
-Η χρήση της μάσκας σε δημόσιες εξόδους έχει και την έννοια της προστασίας εξάπλωσης του κορωνοιού από ασυμπτωματικούς φορείς.
Οι επιστήμονες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ένα 25-35% των φορέων δεν θα παρουσιάσουν κανένα σύμπτωμα της νόσου.
Στην διάρκεια όμως αυτής της ασυμπτωματικής νόσησης αποτελούν κινούμενες βόμβες διασποράς του ιού με αποτέλεσμα την ταχύτατη εξάπλωση του.
Γι αυτό και συνίσταται η καθολική χρήση μάσκας.

-Στην Ελλάδα βέβαια, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι, ανατρέχουμε στην επίσημη οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Που δεν συνιστά ως υποχρεωτική την χρήση μάσκας από τους πολίτες, ακριβώς επειδή υπάρχει παγκόσμια έλλειψη και δεν επαρκούν ούτε για το ιατρικό προσωπικό που τις χρειάζεται εξ΄αντικειμένου.

-Η…αποδόμηση της μάσκας προστασίας για τους απλούς πολίτες είναι (δυστυχώς) πολιτική επιλογή, γιατί απλούστατα λείπουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια από αυτές σε περίπτωση που η χρήση γίνει υποχρεωτική. Γι αυτό η κυβέρνηση  ευγνωμονεί…κοπτοραπτούδες με αυτοσχέδιες πατέντες, ενώ παράλληλα επαφίεται σε δωρεές ιδιωτών που αγοράζουν μάσκες από την Κίνα (δεν βρίσκουν αλλού), μερικές φορές εντελώς ακατάλληλες για ιατρική χρήση.

-Και μιας και αναφερθήκαμε σε δωρεές, εξόχως απογοητευτική είναι η συνεισφορά των σύγχρονων Ελλήνων «ευεργετών» στην ενίσχυση του ΕΣΥ για την μάχη καταπολέμησης του κορωνοιού. Μόλις δέκα εκατομμύρια ευρώ κατάφεραν να μαζέψουν(όλοι μαζί) επώνυμοι της ελληνικής ναυτιλίας.
Και το διαφημίζουν κιόλας, ο καθένας ξεχωριστά. Περισσότερα ξοδεύουν για ένα σαββατοκύριακο στη Κουρσεβέλ να πάνε να ακούσουν τον Αντώνη Ρέμο…

-10 εκατομμύρια δολάρια έδωσε μονομιάς ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Ράλφ Λόρεν.
Και δεν είναι ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της χώρας του.
Πολύ κοντά στην λίστα Forbes με κάποιους δικούς μας…
Τις ισχυρότερες οικογένειες της Ελλάδας που αν μη τι άλλο έπρεπε να είναι πρώτες στη χρηματοδότηση της εθνικής προσπάθειας για ένα τέτοιο ζήτημα δημόσιας υγείας.

-Ασχετο, αλλά χαριτωμένο από ανεκδοτολογικής πλευράς.
Πέντε χιλιάδες ευρώ πρόστιμο «έκοψε» η Αστυνομία της Χίου-προσέξτε- σε…«αιτούντες άσυλο» για δύο παιδικά πάρτυ που παραβίασαν τους υγιειονομικούς περιορισμούς περί συναθροίσεων !
Και από ποιόν ακριβώς περιμένουν να τα πάρουν;
Από τις ΜΚΟ που τους τα οργάνωσαν;…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης