Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Active Energy Solutions: Στην Ελλάδα τα νέα φωτοβολταϊκά πλαίσια της Trina Solar με ισχύ έως και 505Wp

tags :
Active Energy Solutions: Στην Ελλάδα τα νέα φωτοβολταϊκά πλαίσια της Trina Solar με ισχύ έως και 505Wp
Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Trina Solar εφαρμόζει ένα νέο και καινοτόμο σχεδιασμό κοπής των κυψελών σε τρία μέρη
H Active Energy Solutions (AES) ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της Trina Solar για την εμπορική διάθεση και τεχνική υποστήριξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων της για την  Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε την εμπορική διαθεσιμότητα των νέων καινοτόμων φωτοβολταϊκών πλαισίων της Trina Solar με εξαιρετικά υψηλή ισχύ έως και 505Wp και απόδοση έως και 21,1%.
H νέα γκάμα των φωτοβολταϊκών πλαισίων της Trina Solar Tallmax V & Duomax V (Bifacial/Double Glass) με ισχύ έως και 505Wp αποτελείται από κυψέλες μονοκρυσταλλικού πυριτίου τεχνολογίας Perc, διαστάσεων 210mm, τεχνολογίας πολλαπλών ροηφόρων αγωγών (multi-busbar technology).  
Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Trina Solar εφαρμόζει ένα νέο και καινοτόμο σχεδιασμό κοπής των κυψελών σε τρία μέρη, πετυχαίνοντας υψηλότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό την ανθεκτικότητα των κυψελών σε μηχανικές καταπονήσεις και σε φαινόμενα θερμών κηλίδων (Hot-Spot).
Ο νέος σχεδιασμός εξασφαλίζει υψηλότερη απόδοση με τη μέγιστη εκμετάλλευση της επιφάνειας του φωτοβολταϊκού πλαισίου και υψηλή αξιοπιστία λειτουργίας.
Κατά την πρόσφατη επίσημη παρουσίαση της νέας γκάμας φωτοβολταϊκών πλαισίων, ο κ. Yin Rongfang, Vice General Manager της Trina Solar δήλωσε μεταξύ άλλων: ”Κεφαλοποιώντας την εμπειρία δεκάδων ετών στο σχεδιασμό και παραγωγή φωτοβολταϊκών πλαισίων σε συνδυασμό με την εμπειρία μας στην εφαρμογή ολοκληρωμένων λύσεων σε ενεργειακά έργα μεγάλης κλίμακας, είμαστε πεπεισμένοι ότι τα νέα φωτοβολταϊκά  πλαίσια Tallmax V & Duomax V ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις σχεδιασμού και υλοποίησης των νέων ενεργειακών επενδύσεων.  
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι καινοτόμες λύσεις μας θα αποτελέσουν την αρχή μίας νέας εποχής στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών”.
Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων υψηλότερης ισχύος και απόδοσης επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του κόστους κατασκευής (BOS) και των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας (Ο&M), με αποτέλεσμα την μείωση του σταθμισμένου κόστους παραγωγής ενέργειας (LCOE) και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της επένδυσης (υψηλότερο ποσοστό IRR και μείωση του χρόνου απόσβεσης).
Με βάση αρχικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ΦΒ σταθμούς μεσαίας κλίμακας στην Κίνα, η νέα γενιά των φωτοβολταϊκών πλαισίων Duomax V 500Wp μπορεί να μειώσει το κόστος κατασκευής (BOS) έως και 8% και το σταθμισμένο κόστος παραγωγής ενέργειας (LCOE) έως και 4%, σε σύγκριση με τα φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 410Wp.  
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε μία εγκατάσταση ΦΒ σταθμού ισχύος 1MWp, θα απαιτηθούν 2.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 500Wp έναντι 2.439 πλαισίων 410Wp, επιτυγχάνοντας τη μείωση του αριθμού των πλαισίων κατά 18% καθώς και τη σημαντική μείωση του κόστους εγκατάστασης, των απαιτούμενων βάσεων στήριξης και των ηλεκτρολογικών καλωδιώσεων.  
Η παραγωγή της νέας γενιάς φωτοβολταϊκών πλαισίων Tallmax V και Duomax V της Trina Solar προβλέπεται να κορυφωθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τα 5GW ετησίως. Εντός των επομένων μηνών, θα πραγματοποιηθούν από την Active Energy Solutions οι πρώτες παραδόσεις των νέων φωτοβολταϊκών πλαισίων Tallmax V & Duomax V 500Wp στην Ελλάδα.
Σχετικά με την Trina Solar
H Trina Solar αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων με περισσότερα από 40GW εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πλαίσια παγκοσμίως και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 10GW σε ετήσια βάση (TIER 1 Bloomberg).  
Η Trina Solar  διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες, απασχολεί 13.000 εργαζόμενους και αναδείχθηκε για 4η συνεχή χρονιά ως ο Πρώτος Προμηθευτής Φωτοβολταϊκών Πλαισίων στον κόσμο για την τραπεζική φερεγγυότητά του [Top Bankable Module Supplier 2016-2019, βάσει της αξιολόγησης Bloomberg New Energy Finance (BNEF)].   
H Trina Solar  κατέχει 19 παγκόσμια ρεκόρ απόδοσης και ισχύος των φωτοβολταϊκών πλαισίων της και διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της με 200 δοκιμές εντός των εργοστασίων της καθώς και με ενδελεχείς ελέγχους από ανεξάρτητους φορείς και οργανισμούς προσφέροντας έως και 30 έτη εγγυημένων αποδόσεων.  
Διαθέτει μία πλήρη γκάμα φωτοβολταϊκών πλαισίων υψηλών αποδόσεων: Πολυκρυσταλλικών ισχύος έως 355Wp, Μονοκρυσταλλικών ισχύος έως 505Wp και τεχνολογίας διπλής όψης (Bifacial) έως 500Wp.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης