Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια συσσώρευσης λόγω ξένων αγορών - Τα τελευταία αποτελέσματα

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια συσσώρευσης λόγω ξένων αγορών - Τα τελευταία αποτελέσματα
ΑΓΟΡΑ: Αυτό που θέλουμε εδώ και μέρες είναι να μειωθεί η μεγάλη μεταβλητότητα της αγοράς και να αρχίσει μία περίοδος συσσώρευσης, όπου ανάλογα με τις εκτιμήσεις από τις ανακοινώσεις για τη διάρκεια του ιού θα γίνει και η απαραίτητη προσαρμογή. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι εκτιμήσεις των αναλυτών βασίζονται πως η καραντίνα θα κρατήσει μέχρι τέλος Απριλίου. Κάποιοι βλέπουν και Μάιο.

Αν επομένως θα έχουμε δύο ή τρεις μήνες καραντίνα, πωλήσεις και EBITDA των εταιρειών θα προσαρμόζονται ανάλογα. Χωρίς μεγάλες απώλειες ξεκίνησε ο δείκτης DAX που δείχνει πως κρατάει τις 9.500 μονάδες και λίγο χαμηλότερα. Έχουμε στοιχεία για απασχόληση στις ΗΠΑ σήμερα και αναμένεται η μεγαλύτερη μείωση στη δεκαετία.

Ανακοινώνονται αποτελέσματα από εισηγμένες που παραδοσιακά ανακοινώνουν νωρίτερα από τις περισσότερες. Με την παράταση που δόθηκε υπάρχει ένα μειονέκτημα για όλους εμάς που κοιτάζουμε τα νούμερα. Περιμένουμε βέβαια πως κάποιες εταιρείες θα φροντίσουν να δημοσιεύσουν στην ώρα τους καθώς δεν επηρεάζονται όλες από τον ιό. Για να δούμε.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε καλά, λόγω της πορείας των ξένων αγορών και παρατηρούνται στις τελευταίες συνεδριάσεις επιλεκτικές τοποθετήσεις. Χθες είδαμε σε ΟΤΕ και Jumbo μεταξύ άλλων. Σήμερα καλύτερα ξεκίνησαν τα ΕΛΠΕ και η Μυτιληναίος. Καλή εικόνα και από ΟΠΑΠ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πωλήσεις 299,1 εκατ. ευρώ το 2019 από 292 εκατ. ευρώ το 2018 και καθαρά κέρδη 53,2 εκατ. ευρώ από 47 εκατ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 426,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 1,68 δισ. ευρώ από 1,25 δισ. ευρώ. Ταμειακά διαθέσιμα 257,4 εκατ. ευρώ και 42,4 εκατ. ευρώ δεσμευμένες καταθέσεις.

Δάνεια 1,013 δισ. ευρώ και μισθώσεις 8,7 εκατ. ευρώ. Λειτουργικές ταμειακές ροές θετικές κατά 168,7 εκατ. ευρώ, εκροές από επενδυτικές δραστηριότητες 222,7 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικές εισροές 145,2 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω αύξησης δανείων.

SPACE HELLAS: Πωλήσεις το 2019 72,2 εκατ. ευρώ από 66,1 εκατ. ευρώ το 2018 και καθαρά κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ. ευρώ. Η χαμηλότερη φορολογία βοήθησε αφού τα προ φόρων ήταν στα 2,15 εκατ. ευρώ από 2,08 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA στα 6,28 εκατ. ευρώ από 5,94 εκατ. ευρώ.

Ταμειακά διαθέσιμα 17,08 εκατ. ευρώ με λειτουργικές ταμειακές ροές 4,8 εκατ. ευρώ θετικές και εκροές από επενδυτικές δραστηριότητες 3,7 εκατ. ευρώ. Καθαρή θέση 16,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 52,7 εκατ. ευρώ από 43,1 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός στα 25 εκατ. ευρώ. Με αποτίμηση 24,6 εκατ. ευρώ παίζει με p/e 16,4 φορές και p/bv 1,5 φορές.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Κατά περίπου 3% χαμηλότερες των εκτιμήσεων της Eurobank ήταν τα αποτελέσματα αλλά σημειώνει τις καλές ταμειακές ροές οι οποίες μείωσαν τον δανεισμό, ενώ δίνεται μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν στα 370 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 54,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 38 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 16,8%.

ΤΙΤΑΝ: Ανακοίνωσε σημαντικές αγορές ιδίων μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις κοντά στα 10 ευρώ. Επίσης βλέπουμε και αγορές από insiders στο ίδιο διάστημα. Η μετοχή έχει υποχωρήσει σημαντικά, ενώ δεν είχε κάνει και κάτι αξιόλογο το 2019. Η αποτίμηση των 839 εκατ. ευρώ προφανώς και είναι ελκυστική, αλλά όλα θα εξαρτηθούν και εδώ από τη διάρκεια της κρίσης.

ΟΤΕ: Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο και ειδικά στις τελικές δημοπρασίες που πήγε η μετοχή στο υψηλό ημέρας, διορθώνει στο ξεκίνημα και υποχωρεί 3% με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

JUMBO: Είχε την ίδια εικόνα χθες με τον ΟΤΕ. Υποχωρεί στα 13 ευρώ στο ξεκίνημα με απώλειες 2% αλλά και πάλι έχει καλούς αγοραστές και λίγους πωλητές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεταβλητότητα στο ξεκίνημα για τη Eurobank με αποτέλεσμα να πάει σε ΑΜΕ και να χάνει 3,5%. Μικρότερες απώλειες για Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης