Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2020 - Στις 31,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2020 - Στις 31,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία της Markit για τον μεταποιητικό κλάδο αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Τη μεγαλύτερη συρίκνωση από το 1997 κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 31,7 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ στη σχετική έρευνα της Markit.
Παράλληλα, ο δείκτης διαμορφώθηκε κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις στις 34,5 μονάδες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 34,2 μονάδες.
Οι υποδείκτες εκκρεμών εργασιών και νέων εργασιών κατέγραψαν σημαντική πτώση σε μηνιαία βάση, καθώς η έξαρση του COVID-19 προκάλεσε σοβαρές αναταραχές στη ζήτηση.
Οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά.
«Η άνευ προηγουμένω πτώση στη δραστηριότητα του κλάδο υπηρεσιών τον Μάρτιο καθιστά πιο ξεκάθαρο τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19 και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να περιοριστεί», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
«Το πλήγμα στην οικονομία ήταν απότομο και ευρύ, με τομείς όπως αυτούς των ξενοδοχείων και το εστιατορίων να επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα και να εισέρχονται σε πλήρη στασιμότητα», πρόσθεσε ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης