Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο 2020 - Στος 34,5 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο 2020 - Στος 34,5 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία της Markit για την βρετανικό κλάδο υπηρεσιών αποδέιχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η δραστηριότητα στην κλάδο υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 34,5 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η Markit την καταγραφή των σχετικών στοιχείων.
Μάλιστα, ο δείκτης διαμορφώθηκε χαμηλότερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, στις 35,7 μονάδες, και σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, στις 35,7 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε επίσης σε ιστορικά χαμηλά, καθώς οι επιχειρήσεις ανέφεραν χαμηλότερη ζητηση λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την απασχόληση κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2009, ενώ ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι κλάδοι μεταποίησης και κατασκευών, διαμορφώθηκε στις 36 μονάδες, έναντι 53 μονάδων τον Φεβρουάριο.
«Τα έκτακτ μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 συνεχίζουν να παγώνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, να επιφέρουν επιθετικές περικοπές σε μη ουσιώδη έξοδα και να προκαλούν κιδνύνους για τα οικονομικά των νοικοκυριών», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών της Markit, Tom Moore.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης