Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές εστιάζουν οι επενδυτές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές εστιάζουν οι επενδυτές
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση σήμερα χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Πήγε πάνω έως κάτι παραπάνω από 1% και κάτω περίπου το ίδιο. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και δείχνει τη στάση αναμονής των επενδυτών. Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις και οι βασικές αγορές του εξωτερικού. Καλή εικόνα από κάποιες μη τραπεζικές μετοχές ενώ είδαμε και πιέσεις σε κάποιες άλλες.

Πτωτική η εβδομάδα αφού την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης είχε σταματήσει στις 573 μονάδες. Σήμερα κλείσαμε με οριακές απώλειες και χαμηλό τζίρο περίπου 40 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης έχασε 1,84%.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Δεύτερη μέρα μεγάλης ανόδου από τα χαμηλά των 20 δολαρίων για το Crude. Μεγάλη άνοδο και για το Brend. Βάλτε λίγη βενζίνη σήμερα γιατί ξέρετε στην άνοδο η τιμή στις αντλίες προσαρμόζεται πιο γρήγορα από την πτώση. Άντε να μην πούμε τίποτα και γι΄αυτές τις κινήσιες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ (απάντηση): Αυτό που λέμε είναι ότι για κάθε μήνα αφαιρείται το 1/12 του τζίρου του 2018. Δηλαδή υπολογίζουμε μηδενικό τζίρο για Μάρτιο, Απρίλιο και ίσως πάμε και Μάιο. Από όσα βλέπουμε μέχρι σήμερα από ανακοινώσεις Ιανουάριος και Φεβρουάριος ήταν καλοί μήνες με πορεία καλύτερη από τους αντίστοιχους περσινού.

AEGEAN: Είχε καλή κίνηση σήμερα, αλλά παρατηρούμε πως μόλις πάει από ένα σημείο και πάνω βγαίνουν πωλητές. Δεν είναι η μόνη βέβαια, που παρατηρούμε να γίνεται αυτό. Πήγε μέχρι τα 4,46 ευρώ και στη συνέχεια μείωσε την άνοδο και στα 4,30 ευρώ είχε σημαντικούς πωλητές.

Τελικά έκλεισε στα 4,26 ευρώ με άνοδο 3,9% και συνολικό όγκο 145 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 304 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Καλή κίνηση από τη μετοχή, καθώς ο ισολογισμός αντέχει ακόμα και σε ένα σκληρό σενάριο. Στα 6,50 ευρώ και στο +3,17%.

ΕΛΠΕ: Φαίνεται ότι κάτι τσιμπάει η μετοχή και ίσως έχει να κάνει με τα περιθώρια διύλισης. Στο +4,62% και στα 5,44 ευρώ. Ανεβαίνει και η τιμή του πετρελαίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Συνεχίζονται λέει οι συζητήσεις προς το παρόν. Αυτό το «προς το παρόν» κάπως μας ανησύχησε. Δηλαδή τι σημαίνει; Ότι έχει κάποια σημάδια που δείχνουν ότι δε θα ολοκληρωθούν. Κινήθηκε ανοδικά πάντως ο τίτλος χωρίς μεγάλο όγκο. Θα θέλαμε περισσότερα να είχε πει η εταιρεία καθώς έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί αρκετά.

Πάντως από την ανακοίνωση ωφελήθηκε και έκλεισε με άνοδο 5,48% και στα 1,31 ευρώ. Ο όγκος χαμηλός και δεν ξεπέρασε τα 14 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Καλή αντίδραση από τη μετοχή με χαμηλό όγκο. Στα 2,33 ευρώ και στο +5,91% με την αποτίμηση να είναι στα 51 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Είχε μεγάλο πωλητή σήμερα και μάλλον οι αγοραστές δεν είχαν την αντίστοιχη δύναμη ή και τη διάθεση να πάρουν υψηλότερα μετοχές. Τελικά έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας και στα 5,66 ευρώ με όγκο 381 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Και σήμερα η συμπεριφορά της ήταν εξαιρετική και παρά το γεγονός ότι χθες είχε μεγάλη άνοδο, ο όγκος ήταν χαμηλός και η πορεία της σταθεροποιητική. Και πάλι στις τελικές δημοπρασίες μπήκε μεγάλη εντολή αγοράς ψηλά με αποτέλεσμα να κλείσει σε υψηλό ημέρας και στα 13,50 ευρώ. Αυτά έκαναν κάποιοι και στην πτώση. Τώρα γίνεται στην άνοδο. Μια χαρά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μείωση 40% στο τζίρο από το ξέσπασμα του Covid-19. Στις πρώτες 45 μέρες του 2020 είχε αύξηση 24% και μετά την υποχώρηση στο άλλο μισό του τριμήνου η πτώση στο πρώτο τρίμηνο είναι της τάξης του 22%. Μια χαρά βρίσκουμε την πτώση. Άλλοι γράφουν μηδέν…

Καλό Σαββατοκύριακο 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης