Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εγκύκλιο απλοποίηση της διαδικασίας υπογραφής κοινών ασφαλιστηρίων από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

tags :
Εγκύκλιο απλοποίηση της διαδικασίας υπογραφής κοινών ασφαλιστηρίων από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών
Η καθιέρωση της εξ αποστάσεως εργασίας, η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σε συνεδρίασή της αποφάσισε και προτείνει την απλοποίηση της έως σήμερα ακολουθούμενης διαδικασίας υπογραφής των κοινών ασφαλιστηρίων
Η καθιέρωση της εξ αποστάσεως εργασίας, η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σε συνεδρίασή της αποφάσισε και προτείνει την απλοποίηση της έως σήμερα ακολουθούμενης διαδικασίας υπογραφής των κοινών ασφαλιστηρίων προς διευκόλυνση των συμμετεχουσών εταιριών μελών.
Συγκεκριμένα, η ΕΑΕΕ σε εγκύκλιο προς τις ασφαλιστικές εταιρίες - μέλη της περιγράφει τη διαδικασία που προκρίνεται, η οποία έχει ως εξής:
-Ο ηγέτης (leader) εκδίδει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το υπογράφει (με ψηφιακή εικόνα υπογραφής) και το μετατρέπει σε μη επεξεργάσιμο αρχείο pdf.
-Στη συνέχεια αποστέλλει το ασφαλιστήριο με email στους συνασφαλιστές με κοινοποίηση στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.
-Οι συνασφαλιστές απαντούν προς όλους τους εμπλεκόμενους (leader, λοιπούς συνασφαλιστές και διαμεσολαβητή) με email (και με επισυναπτόμενο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έλαβαν από τον leader και φέρει την υπογραφή του) αναγράφοντας στο κείμενο του email τη φράση: «επιβεβαιώνουμε τη συνασφαλιστική συμμετοχή μας στο επισυναπτόμενο υπ. αριθμ [...] ασφαλιστήριο συμβόλαιο της [επωνυμία ασφαλιστικής εταιρίας]».
-Στη συνέχεια, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής -ο οποίος έχει την ευθύνη για τον έλεγχο και τη συγκέντρωση των επιβεβαιώσεων- αποστέλλει στον ασφαλισμένο τα emails του ηγέτη (με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο) και των συνασφαλιστών (με τις επιβεβαιώσεις συμμετοχής τους).
Η επιτροπή της ένωσης θεωρεί ότι πρόκειται για ένα χρηστικό μέτρο που θα επιταχύνει την διαδικασία υπογραφής και έκδοσης των κοινών ασφαλιστηρίων στο σύνολό της και θα διευκολύνει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ασφαλιστικές εταιρίες, διαμεσολαβούντα πρόσωπα και πελάτες οι οποίοι θα παραλαμβάνουν ένα ενιαίο πακέτο με την υπογραφή του ηγέτη και τις επιβεβαιώσεις των συμμετεχουσών εταιριών.
Αρχικά προτείνεται η διαδικασία να εφαρμοστεί άμεσα μόνο για τη συγκεκριμένη περίοδο ισχύος των μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19.
Επιπλέον, η επιτροπή ευελπιστεί ότι η εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας στην πράξη θα επιβεβαιώσει την επιλογή της και θα βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρίες στις εργασίες τους.
Τέλος, επισημαίνει στις ασφαλιστικές εταιρίες - μέλη της ένωσης, ότι για τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να ενημερωθούν και τα δίκτυά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης