Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Donald Trump αρνείται να φορέσει μάσκα για τον κορωνοϊό

Ο Donald Trump αρνείται να φορέσει μάσκα για τον κορωνοϊό
Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να φορέσει μάσκα
Την «εθελοντική» χρήση μάσκας σ’ όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπακούσει στη σύσταση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης, μην κάνοντας χρήση της μάσκας.
«Θα είναι σε εθελοντική βάση.
Προσωπικά, δεν θα φορέσω μια» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε:
«Να κάθομαι στο Οβάλ Γραφείο, φορώντας μάσκα ενώ υποδέχομαι προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες... δεν ξέρω, δεν το βλέπω σε μένα».
Από την πλευρά του, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ επιμένει στην ανάγκη «κάλυψης» του προσώπου κατά τη διάρκεια των αγορών, καθώς οι συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση θεωρούνται πιο δύσκολο να τηρηθούν.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ανακοίνωσε την Πέμπτη παρόμοιες συστάσεις για τους κατοίκους της πόλης, η οποία πλέον μετρά περισσότερα θύματα από τον Covid-19, από όσα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 277.000 νοσούντες.
Την ίδια ώρα οι νεκροί υπερβαίνουν τους 7.400, εκ των οποίων οι περίπου 3.000 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης