Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Επεκτείνονται ως τις 26 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ισπανία

Sanchez: Επεκτείνονται ως τις 26 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ισπανία
Το κυβερνητικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (7/4) για να λάβει νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο
Επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 26 Απριλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sánchez καθώς η χώρα παραμένει σε αυξημένο συναγερμό λόγω της επέλασης του κορωνοιού.
Όπως αναφέρει η ισπανική El Pais τα μέτρα που εγκρίθηκαν αρχικά και από το Ισπανικό Κοινοβούλιο στις 14 Μαρτίου επεκτείνονται με νέα κυβερνητική απόφαση ως τις 26 Απριλίου με δυνατότητα περεταίρω επέκτασής τους εάν κριθεί αναγκαίο.
Στις αποφάσεις αυτές ο Sanchez έχει σύμμαχο το ισπανικό Κοινοβούλιο καθώς χωρίς την έγκρισή του δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για συνέχιση του καθολικού Lockdown.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης με τους οποίους συζητήθηκαν και τα μέτρα στήριξης της ισπανικής οικονομίας την ώρα που η χώρα πλήττεται ανελέητα από την πανδημία.
Το κυβερνητικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (7/4) για να λάβει νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ΕΕ χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ

Στο μεταξύ, σε4 άρθρο του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ισπανός πρωθυπουργός προτρέπει την ΕΕ να ακολουθήσει ένα "νέο σχέδιο Μάρσαλ" για την οικονομική στήριξη των Ευρωπαϊκών χωρών αντί αυτού της αυστηρής λιτότητας που εφαρμόστηκε το 2008.
Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της FAZ, ο Ισπανός πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης (7/4) καλεί τους ευρωπαίους να δείξουν αλληλεγγύη.
"Προκειμένου να μην αποτύχει ως Ένωση στην αντιμετώπιση της πανδημία του κορωνοϊού, η Ευρώπη πρέπει τώρα να οργανώσει μια οικονομία (σε συνθήκες) πολέμου και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν την αντίδραση (στις συνέπειες της πανδημίας), την ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψή της, με μέτρα στήριξης του δανείων που παίρνουμε σε πολλές χώρες", τονίζει.
Ο Sanchez επιμένει στο άρθρο του στην ανάγκη υιοθέτησης ενός "νέου σχεδίου Mάρσαλ για την μετά την πανδημία ανασυγκρότηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι μόνο ένα πρώτο βήμα και δεν πρέπει να συνδεθεί με όρους:
Η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσει με αυστηρή αλληλεγγύη και χρειάζεται μεσοπρόθεσμα έναν νέο μηχανισμό κοινοτικοποίησης/ αμοιβαιοποίησης των χρεών.
Εάν ο ιός δεν σταματά στα σύνορα, τότε ούτε οι μηχανισμοί χρηματοδότησης πρέπει να το κάνουν αυτό.
Η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιδράσει όπως στην χρηματοπιστωτική ή τραπεζική κρίση του 2008 με μια (αυστηρή) πολιτική λιτότητας.
Μέσω της αποφασιστικής δράσης και μέσω ακόμη πιο φιλόδοξων μέτρων, η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την ανασυγκρότηση μιας πολύ ισχυρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης