Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% λόγω κορωνοιού - Ανησυχία για την τήρηση των μέτρων το Πάσχα

Οικονόμου: Μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% λόγω κορωνοιού - Ανησυχία για την τήρηση των μέτρων το Πάσχα
Η κυβέρνηση ανησυχεί για το Πάσχα για το λόγο αυτό επεξεργάζεται διάφορα σχέδια
Μείωση της εγκληματικότητα κατά 30%, μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρονικά εγκλήματα έχει καταγράφει η Ελληνική Αστυνομία την εποχή του κορωνοιού.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο Mega «η ΕΛ.ΑΣ. είναι στην πρώτη γραμμή και συνεισφέρει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Έχουμε λάβει ειδικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.
Προστατεύουμε τις επιχειρήσεις, και παρατηρούμε ότι έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα καθώς η εγκληματικότητα μειώθηκε πάνω από 30%».
Αναφερόμενος στις παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων ο υφυπουργός υποστήριξε πως «υπάρχει και ο “πονηρίδης” αλλά ευτυχώς αυτή την περίοδο είναι συντριπτική μειοψηφία. Η πλειονότητα των πολιτών αποδέχεται τα μέτρα, καταλαβαίνει ότι είναι μονόδρομος.
Για αυτούς τους λίγους, υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές και πρόστιμα, και σε κάποιες περιπτώσεις προβλέπεται και το αυτόφωρο», αναφερόμενος στην αποδοχή των μέτρων».
Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «υπάρχει ήδη το πλαίσιο, το οποίο είναι πολύ αυστηρό επιτρέπει μετακινήσεις με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Όσοι θέλουν να πάνε στα χωριά τους το Πάσχα, απαγορεύεται.
Θα υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός, και όσοι παραβούν αυτές τις διατάξεις θα επιβληθούν και οι ανάλογες κυρώσεις», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά. Να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά».
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Οικονόμου η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για το τι θα γίνει το Πάσχα με τις λειτουργίες στις εκκλησίες για το λόγο αυτό επεξεργάζονται διάφορα σχέδια.
«Η εκκλησία απευθύνθηκε στους πιστούς, έδωσε οδηγία να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών, και δεν έχουμε προβλήματα. Τα μεμονωμένα περιστατικά τα αντιμετωπίζουμε με συνεργασία», κατέληξε.
«Τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι οι συμπολίτες μας έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη να κάτσουν σπίτι. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο ΠΟΥ αυτό συνιστά. Όλοι οι επιστήμονες αυτό συνιστούν. Έχουμε τη δυνατότητα και το ψυχικό απόθεμα να δείξουμε επιμονή και υπομονή. Έτσι, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να κάνουμε restart», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.
«Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες προς τους αστυνομικούς, ενώ είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα εφοδιασμού τους με υγειονομικό εξοπλισμό. Βλέπουμε ότι αν και είμαστε επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στην πρώτη γραμμή, έχουμε μέχρι τώρα ελάχιστα κρούσματα, μόλις οχτώ, και κανείς αστυνομικός δεν νοσεί σοβαρά», τόνισε ο υφυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης