Έκκληση Trump στην Ινδία να άρει την απαγόρευση εξαγωγών υδροχλωροκίνης στις ΗΠΑ για τον κορωνοϊό

Έκκληση Trump στην Ινδία να άρει την απαγόρευση εξαγωγών υδροχλωροκίνης στις ΗΠΑ για τον κορωνοϊό
Η Ινδία διέθετε τον περασμένο μήνα περιορισμένες εξαγωγές του φαρμάκου, επιτρέποντας μόνο αυτές που γίνονται στο πλαίσιο ανθρωπιστικών λόγων
Η Ινδία απαγόρευσε όλες τις εξαγωγές υδροχλωροκίνης, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που ο Αμερικανός πρόεδρος Trump έχει αποκαλέσει ως "τον παίκτη που θα κάνει την αλλαγή" στον αγώνα κατά του Covid-19.
Οπως αναφέρει το Bloomberg, οι εξαγωγές του φαρμάκου και της φόρμουλά του απαγορεύτηκαν από την κυβέρνηση της Ινδίας "χωρίς εξαιρέσεις" και με άμεση ισχύ από χθες Σάββατο (4/4).
Η Ινδία διέθετε τον περασμένο μήνα περιορισμένες εξαγωγές του φαρμάκου, επιτρέποντας μόνο αυτές που γίνονται στο πλαίσιο ανθρωπιστικών λόγων και σε περιπτώσεις που υπήρχε δέσμευση.
Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (4/4) ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi ζήτησε την απελευθέρωση των παραγγελιών προς τις Η.Π.Α κάτι που η Ινδία θα εξετάσει.
Αν και δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές ενδείξεις ότι η υδροχλωροκίνη μπορεί να θεραπεύσει τον κορωνοιό χρησιμοποιείται σε αρκετούς ασθενείς ανά τον κόσμο ως πρωτόκολλο θεραπείας.
Η απαγόρευση εξαγωγής του φαρμάκου ωστόσο έρχεται σε μια εποχή που τα κρούσματα του ιού αυξάνονται στην Ινδία η οποία ανησυχεί για την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 θετικές περιπτώσεις και έχει χάσει 77 ανθρώπους, με την κυβέρνηση να έχει επιβάλλει περιοριστικά μέτρα από τις 25 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS