Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 11 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2020 - Στις -34 μονάδες ο δείκτης GfK

Βρετανία: Σε χαμηλά 11 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2020 - Στις -34 μονάδες ο δείκτης GfK
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2009
Σημαντική πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσίευσε σήμερα (6/4) το ινστιτούτο GfK, τα οποία αποτελούν σημαντική επί τα χείρω αναθεώρηση σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK υποχώρησε στις -34 μονάδες, έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις -9 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.
Παράλληλα, η πτώση των 25 μονάδων που σημειώθηκε από τις 16 μέχρι τις 27 Μαρτίου ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 1974, όταν και ξεκίνησε το ινστιούτο να δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία.
Ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες των καταναλωτών για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση τους επόμενους δώδεκα μήνες υποχώρησε κατά 20 μονάδες, στις -17 μονάδες συνολικά, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον αντίστοιχο υποδείκτη που αφορά τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, και συγκεκριμένα κατά 29 μονάδες, στις -56 μονάδες συνολικά.
Όσον αφορά τον υποδείκτη πρόθεσης των καταναλωτών να προχωρήσουν σε κάποια σημαντική αγορά, σημειώθηκε «βουτιά» κατά 50 μονάδες, στις -52 μονάδες συνολικά, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την προσωπική οικονομική κατάσταση του παρελθόντος υποχώρησε κατά 6 μονάδες, στις -4 μονάδες συνολικά.
«Τα προκαταρκτικά μας στοιχεία για τον COVID-19 δείχνουν ένα δραματικό αποτέλεσμα, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να πέφτει από τον γκρεμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαρτίου», δήλωσε ο διευθυντής στρατηγικής πελατών του GfK, Joe Staton, προσθέτοντας ότι «την τελευταία φορά που είδαμε τόσο μεγάλη πτώση ήταν κατά τη διάρκεια τους οικονομικής ύφεσης του 2008».
Σημειώνεται ότι η αναθεώρηση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε μετά τα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης, μέσω των οποίων απαγορεύτηκαν οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών και ανεστάλη η λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης