Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο 2020 - Στο -42,9 ο Sentix

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο 2020 - Στο -42,9 ο Sentix
Τα στοιχεία του Sentix για το επενδυτικό κλίμα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/4) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος κατέγραψε «βουτιά» στις -42,9 μονάδες, έναντι -17,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, τήν ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -37,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τη Γερμανία υποχώρησε στις -36 μονάδες, έναντι -16,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.
«Η δύναμη της ύφεσης ήταν πολύ μεγαλύτερη τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Patrick Hussy, ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ' ό,τι το 2009».
«Οι οικονομικές προβλέψεις μέχρι στιγμής υποτιμούν τη συρρίκνωση», πρόσθεσε ο κ. Hussy, ο οποίς παράλληλα επεσήμανε ότι «η ύφεση θα είναι ακόμα βαθύτερη και θα διαρκέσει περισσότερο».
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι «ποτέ ξανά δεν είχε καταρρεύσει τόσο έντονα σε όλες τις περιοχές του κόσμου ο δείκτης αξιολόγησης της σημερινής κατάστασης μέσα σε ένα μήνα».
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Γερμανίας, ο κ. Hussy δήλωσε ότι «ο αντίκτυπος από την κρίση του κορωνοϊού μετριάστηκε για πολλούς εργαζόμενος από το δίχτυ κοινωνικής ασφάλισης».
«Ωστόσο, τα μέτρα έχουν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα και θα μπορούσαν να αναβάλουν μία αντίδραση προσαρμογής, στην καλύτερη περίπτωση», διευκρίνισε ο κ. Huss, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κάποια σαφής ανάκαμψη στον ορίζοντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης