Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πολλές επιταγές δεν περνούν στα συστήματα των τραπεζών - Ζητείται παράταση

tags :
Πολλές επιταγές δεν περνούν στα συστήματα των τραπεζών - Ζητείται παράταση
Δεν υπάρχει ενημέρωση για όλες τις ΚΑΔ
Πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να κάνουν χρήση των μέτρων που αφορούν τις αναστολές των επιταγών και αυτό διότι οι τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει τα συστήματά τους για τους τελευταίους πληττόμενους ΚΑΔ.
Η ενημέρωση δεν έχει διενεργηθεί όπως λένε οι τράπεζες διότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει αποστείλει σε αυτές το ΦΕΚ με τους τελευταίους κωδικούς δραστηριότητας οι οποίοι έχουν μπει στο σύστημα προστασίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις των οποίων οι επιταγές έχουν λήξει να μην μπορούν να μπουν μέσα στο σύστημα προκειμένου να προστατευτούν, με ορατό το ενδεχόμενο όπως απαντούν τραπεζικά στελέχη αν δεν υπάρξει κάποια ειδική οδηγία από το υπουργείο να αντιμετωπίζουν το φάσμα της αναγγελίας και της σφράγισης.
Και αυτό παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις αυτές θεωρητικά προστατεύονται από το θεσμικό πλαίσιο.
Αναζητείται λοιπόν φόρμουλα παράτασης έως ότου τα συστήματα των τραπεζών ενημερωθούν σχετικώς.
Σύμφωνα με τα όσα λένε κάποια καταστήματα στους πελάτες τους μέχρι αργά το βράδυ σήμερα αναμένουν ενημέρωση για τους τελευταίους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ.
Προς το παρόν αν και εφόσον εμφανιστεί αξιόγραφο προκειμένου να πληρωθεί, το κατάστημα (για σήμερα και αύριο) έρχεται κατ' αρχήν σε επικοινωνία με τον πελάτη και δεν προχωράει σε αναγγελία της επιταγής.
Εν τω μεταξύ σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει και με τις συναλλαγματικές.
Η ΠΝΠ,, αναφέρεται σε αξιόγραφα, στα οποία περιλαμβάνονται και συναλλαγματικές, αποδέκτες των οποίων είναι χιλιάδες συναλλασσόμενοι στην αγορά.
Εν τούτοις οι πλατφόρμες  κάποιων  τραπεζών δεν περιλαμβάνουν συναλλαγματικές.
Ο εκδότης της συναλλαγματικής , μετά την αποδοχή της από τον οφειλέτη, αυτόν δηλαδή που πρέπει να κάνει την γνωστοποίηση, την προσκομίζει στην τράπεζα συνεργασίας του, η οποία με την σειρά της αποδίδει κάποιον αριθμό αναφοράς και ταχυδρομεί το ειδοποιητήριο στον οφειλέτη.
Και αν ακόμη οι τράπεζες δεχόντουσαν την δήλωση αναστολής με αναφορά αυτόν τον αριθμό - πού δεν το δέχονται - είναι αδύνατον  αυτός να φθάσει στον αποδέκτη, διότι π τα ΕΛΤΑ παραδίδουν αλληλογραφία με μεγάλη καθυστέρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης