Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Σε χαμηλά 11 ετών υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Βρετανία τον Μάρτιο 2020 - Στις 39,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Markit: Σε χαμηλά 11 ετών υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Βρετανία τον Μάρτιο 2020 - Στις 39,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του βρετανικού κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009
Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότηα του κατασκευαστικούς κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/6) στοιχεία της Markit, αντικατοπτρίζοντας τον αντίκτυπο του COVID-19 στην οικονομία της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 39,3 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 44 μονάδες.
Ο τομέας που έγραψε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση ήταν αυτός της πολιτικής μηχανικής, καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 34,4 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο τομέας κατασκευής εμπορικών κτηρίων υποχώρησε στις 35,7 μονάδες.
Όσον αφορά τον τομέα κατοικιών, η συρρίκνωση του δείκτη ήταν σχετικά περιορισμένη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο υποδείκτης διαμορφώθηκε στις 46,6 μονάδες.
«Τα στοιχεία του Μαρτίου παρέχουν μία πρώιμη εικόνα για τον αντίκτυπο του COVID-19 στην παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου, με τη δραστηριότητ να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από την παγκόσμια οικονομική κρίση», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Moore.
Από την πλερυά του, ο διευθυντής της CIPS, Duncan Brock, δήλωσε ότι «τα εργοτάξια έκλεισαν και οι κατασκευαστές έχασαν τις δουλειές τους σε τρομακτική κλίμακα, καθώς η συνολική δραστηριότητα μειώθηκε σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί μετά τον Απρίλιο του 2009».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης