Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν πρόκειται να ζητήσουμε ποτέ βοήθεια από τις ΗΠΑ στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν πρόκειται να ζητήσουμε ποτέ βοήθεια από τις ΗΠΑ στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ουάσιγκτον να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει εις βάρος της χώρας
Στο γεγονός ότι το Ιράν δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη μάχη της χώρας κατά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε σήμερα (6/4) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Abbas Mousavi.
Ειδικότερα, ο κ. Mousavi δήλωσε ότι «το Ιράν δεν έχει ζητήσει ποτέ και ούτε πρόκειται να ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να βοηθήσουν την Τεχεράνη στη μάχη της κατά του κορωνοϊού».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να άρουν όλες τις παράνομες και μονομερίς κυρώσεις σε βάρους του Ιράν».
Παράλληλα, όπως εξηγεί ο κ. Mousavi, στόχος των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ είναι «να αναγκάσουν την Τεχεράνη να δεχθεί διαπραγματεύσεις με την Αμερική».
Σύμφωνα με την πλερά του Ιράν, οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες της χώρας να περιορίσουν την έξαρση του COVID-19, ενώ η Τεχεράνη έχει καλέσει επανειλημμένα τον ΟΗΕ και τις υπόλοιπες χώρες να πείσουν την Ουάσιγκτον να άρει τις κυρώσεις.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει τονίσει πολλές φορές ότι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση δεν είναι αρκετά ισχυρή, και ότι θέλει να ασκήσει «μέγιση πίεση» προς την Τεχεράνη, προκειμένου να περιορίσει ακόμα περισσότερο το πυρηνικό της πρόγραμμα και διακόψει πλήρως το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης