Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρειδοποίηση από JP Morgan: Εισερχόμαστε σε έντονη ύφεση - Ξυπνούν μνήμες 2008

Πρειδοποίηση από JP Morgan: Εισερχόμαστε σε έντονη ύφεση - Ξυπνούν μνήμες 2008
Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη διανομής μερίσματος
Την εκτίμηση ότι η κρίση του κορωνοϊού θα περιλαμβάνει μια έντονη ύφεση και στοιχεία οικονομικής πίεσης που θα παραπέμπουν στην ύφεση του 2008 εκφράζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους.
Όπως επισημαίνει, ενώ η JP Morgan εισήλθε στην κρίση από θέση ισχύος και οι τράπεζες έχουν προετοιμαστεί γι' αυτό, η πανδημία εξελίσσεται με τρόπο που είναι «δραματικά διαφορετικοί» από τα stress tests της Fed.
«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον -αλλά τουλάχιστον υποθέτουμε ότι θα περιλαμβάνει μια έντονη ύφεση σε συνδυασμό με κάποια χρηματοπιστωτική πίεση παρόμοια με τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008» επισημαίνει ο Dimon.
«Η τράπεζα μας δεν μπορεί να είναι άτρωτη από τις συνέπειες αυτής της πίεσης» τονίζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κέρδη της τράπεζας θα καταγράψουν σημαντική υποχώρηση το 2020 λόγω του κορωνοϊού, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην διανείμει μέρισμα.
Ωστόσο, ο Dimon εκτιμά ότι οι ΗΠΑ μπορούν να βγουν ισχυρότερες από την κρίση.
«Έχουμε τις πηγές να αναδυθούμε από αυτή την κρίση ισχυρότεροι» αναφέρει στην επιστολή του και συνεχίζει «η Αμερική παραμένει το πιο επιτυχημένο έθνος του κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης