Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό παρά την ανάκαμψη του δολαρίου - Στο +3,2% και τα 1.698,2 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό παρά την ανάκαμψη του δολαρίου - Στο +3,2% και τα 1.698,2 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο εδραιώνει όλο περισσότερο τη θέση του ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο»
Άνοδο κατέγραψε σήμερα Δευτέρα (6/4) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς το πολύτιμο μέταλλο εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση του ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο».
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύθηκε κατά +3,2% στα 1.698,2 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας διαμορφώθηκαν στο +0,8%.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,60% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,90 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 100,73 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ ανακοίνωση μείωση των θέσεων εργασίας κατά 700.000 τον Μάρτιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 100.000 θέσεις.
«Ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε μία κατάσταση αναμονής», αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Oanda, Edward Moya, διευκρινίζοντας ότι η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και στη χρονική διάρκεια των συνθηκών.
«Οι περισσότεροι επενδυτές θα ανέμεναν ότι ο χρυσός θα κυμανθεί υψηλότερα μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, ωστόσο το πρόβλημα του χρυσού είναι ότι μετριάζεται ο περιορισμός της προσφοράς και ότι το δολάριο εξακολουθεί να ενισχύεται», υπογράμμισε ο κ. Moya, διευκρινίζοντας ότι «τελικά ο χρυσός θα λάμψει από όλα τα δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα που αντλούνται στις αγορές παγκοσμίως».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, δήλωσε ότι «ο χρυσός δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση σήμερα και ότι ελκύει περισσότερη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου», εκτιμώντας παράλληλα ότι «πιθανώς το δολάριο να μην παραμείνει ισχυρό».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαΐου 2020 ενισχύεται κατά +1,77% στα 14,75 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο πλατίνας παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,69% στα 730,25 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης