Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 56 μηνών!

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 56 μηνών!
ΑΓΟΡΕΣ: Μεγάλη η κίνηση σήμερα στις αγορές διεθνώς και εμείς τα πήγαμε ακόμα καλύτερα!!! Θέλετε τα θεμελιώδη, θέλετε ότι δεν υπάρχουν ανοικτές πωλήσεις, θέλετε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, η αντίδρασή μας ήταν καλύτερη από τις άλλες αγορές. Ήταν η υψηλότερη ποσοστιαία άνοδος για το 2020 η σημερινή αλλά και των τελευταίων 56 μηνών!!

Προς το παρόν θα πούμε ότι ισοφάρισε και έγραψε κάτι παραπάνω από το προηγούμενο υψηλό της αντίδρασης από τα χαμηλά. Το ίδιο βλέπουμε και στις μεγάλες ξένες αγορές. Δηλαδή ο DAX είναι εκεί στις 10.060 μονάδες με το προηγούμενο υψηλό να είναι περίπου στις 10.150 μονάδες. Ο DOW έχει δει και τις 22.500 μονάδες πρόσφατα.

Η ύφεση των θυμάτων έχει δώσει ώθηση στις αγορές. Εμείς συνεχίζουμε να κοιτάμε την Κίνα και ελπίζουμε να πάει καλά όλος ο κόσμος. Εξακολουθούμε να ανησυχούμε αφού δεν μπορεί κάποιος να προβλέψει το τέλος της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα. Την πλήρη κανονικότητα και όχι τη μερική. Ό,τι όμως θετικό βγαίνει και βοηθάει την αγορά είναι καλοδεχούμενο.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεχωρίζουν αυτές που θα είναι «ζωντανές» και την επόμενη μέρα. Όποιοι παρακολουθούν τις τελευταίες συνεδριάσεις τις έχουν εντοπίσει. Όπως έχουν εντοπίσει και κάποιες που προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση αλλά στα ψηλά βγαίνουν χαρτιά. Το έχουν κάνει κάποιες σε συνεχόμενες συνεδριάσεις και κατά την άποψή μας δεν είναι θετικό.

JUMBO: Εξαιρετική παραμένει η συμπεριφορά της. Με πάνω από +45% από τα χαμηλά της, θεωρούμε πως από τις μετοχές που πραγματικά επηρεάζονται από την πανδημία τα έχει πάει συγκριτικά καλύτερα στο ταμπλό. Η μετοχή έκλεισε και πάλι στο υψηλό ημέρας και στα 14,79 ευρώ με άνοδο σχεδόν 10% και αποτίμηση ξανά 2 δισ. ευρώ.

ΟΤΕ: Ξανά πάνω από τα 12 ευρώ με υψηλό στα 12,16 ευρώ αλλά στο τέλος έκλεισε στα 11,95 ευρώ με άνοδο 8,34% και όγκο 707 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Είχε προσπαθήσει και στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής να βγάλει αντίδραση, αλλά βγήκαν πολλές μετοχές από τους πωλητές. Σήμερα πήρε εκδίκηση και πήγε ξανά σημαντικά πάνω από τα 6 ευρώ και με καλό όγκο. Στα 6,30 ευρώ με άνοδο 11,31% και όγκο 408 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 900 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Εξαιρετική και αυτή με άνοδο στο κλείσιμο 10,16% και στα 2,06 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Αποδίδουν οι καλές αγορές μετοχών από insiders και από την ίδια την εταιρεία. Στα 11,18 ευρώ και στο +9,39%. Επιτέλους κίνηση και από τη συγκεκριμένη.

ΔΕΗ: Στις καλές συνεδριάσεις δίνει πάντα το «παρών».

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ: Ο Στέλιος Χατζηιωάννου ζητάει από τη διοίκηση της Easyjet να ακυρώσει το συμβόλαιο αξίας 4,5 δισ. λιρών με την Airbus για αγορά 107 άχρηστων αεροσκαφών όπως σημειώνει. Αναφέρει πως αν γίνει θα διατηρηθεί η αξία για τους μετόχους και κατόχους ομολόγων.

Μάλιστα τονίζει πως οι χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους και κανείς δε ξέρει πότε θα ξαναπετάξουν αεροπλάνα και η εκτίμηση ότι θα επιστρέψει η εταιρεία τον Ιούνιο και θα έχει σημαντικά κέρδη τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καθαρή φαντασία.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Βαρύ πλήγμα δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να καταγράφουν πρωτοφανή πτώση το Μάρτιο λόγω πανδημίας. Η πτώση συγκρίνεται με αυτή του Μαρτίου 1999. Στη Γερμανία πτώση 38%, στη Γαλλία 72% και στην Ιταλία 85%. Πολλές αγορές έχουν κλείσει λόγω πανδημίας και δε γίνονται πωλήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης