Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανακοινώθηκε στήριξη χωρίς όριο στις μικρές επιχειρήσεις, λόγω κορωνοϊού

Γερμανία: Ανακοινώθηκε στήριξη χωρίς όριο στις μικρές επιχειρήσεις, λόγω κορωνοϊού
Όπως ανακοίνωσε η καγκελάριος Merkel, θα λάβει χώρα πρόγραμμα απεριόριστης ενίσχυσης για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της Γερμανίας
Αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο την οικονομία της χώρας και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις φαίνεται πως είναι η γερμανική κυβέρνηση.
Παρότι οι αρχές δεν βιάστηκαν να λάβουν δημοσιονομικά μέτρα ελάφρυνσης, τελικά αποδεικνύεται, εκ των υστέρων, πως υπάρχει η πολιτική βούληση να ενισχυθεί η γερμανική οικονομία, εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας, που η πανδημία χτυπά τη χώρα.
Όπως ανακοίνωσε η καγκελάριος Angela Merkel, θα λάβει χώρα πρόγραμμα απεριόριστης ενίσχυσης για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση θα παράσχει εγγυήσεις για δανειολήπτες έως του 100% του ποσού που έχουν δανεισθεί, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier τη Δευτέρα 1 Απριλίου, αναφέρει το Bloomberg.
Μάλιστα, οι εγγυήσεις αυτές θα παρέχονται για ποσά τα οποία θα φτάνουν μέχρι τα 800.000 ευρώ.
Το υφιστάμενο πρόγραμμα προβλέπει μόνο εγγύηση δανείων 80% έως 90% και οι τράπεζες έχουν απροθυμία να αναλάβουν τέτοιους κινδύνους, καθώς παρακμάζει η οικονομία.
Έτσι, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας άσκησαν πιέσεις στην κυβέρνηση για την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, εξασφαλίζοντας το 100% των δανείων.
Το πρόγραμμα εγγυήσεων δανείων είναι το τελευταίο από μια σειρά μέτρων που εισήγαγε η γερμανική κυβέρνηση, η οποία δήλωσε ότι η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο φέτος από την πτώση κατά 5% που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008 και το 2009.
Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Είμαι αισιόδοξος ότι στο Eurogroup (7/4) θα βρεθεί λύση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

«Είμαι αισιόδοξος ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μπορούν να βρουν λύση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αύριο (7/4/2020) το απόγευμα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Μετά την απόρριψη από τη Γερμανία και την Ολλανδία της πρότασης εννιά χωρών της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, για την έκδοση corona bonds, ο συμβιβασμός αναζητείται στην αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από υφιστάμενους θεσμούς – τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Η χρηματοδότηση από τους θεσμούς αυτούς στις χώρες – μέλη θα γίνει με πολύ χαμηλό κόστος, καθώς μπορούν να αντλούν φθηνά κεφάλαια από τις αγορές λόγω του υψηλού αξιόχρεου που έχουν (ΑΑΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης