Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Διαγνωστικά τεστ κάθε μέρα για τον κορωνοϊό μέχρι να ανακάμψει η οικονομία των ΗΠΑ

Bullard (Fed): Διαγνωστικά τεστ κάθε μέρα για τον κορωνοϊό μέχρι να ανακάμψει η οικονομία των ΗΠΑ
Διαγνωστικά τεστ σε καθημερινή βάση θέλει ο διοικητής της Fed του St. Louis, James Boulard, για να συνεχίσουν να εργάζονται οι υγιείς Αμερικανοί
Διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, σε καθημερινή βάση για όλους, προκειμένου να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία, προτείνει ο διοικητής της Fed του St. Louis, James Boulard.
«Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα τεχνολογία για να αποκαταστήσουμε τις αρρυθμίες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία» δήλωσε ο διακεκριμένος τραπεζίτης.
O James Boullard προτείνει ένα σύστημα βάσει του οποίου κάθε Αμερικανός πολίτης θα υποβάλλεται καθημερινά σε διαγνωστικό τεστ και θα πιστοποιείται ότι δεν αποτελεί κρούσμα του κορωνοϊού.
Όποιοι υποβάλλονται στο τεστ θα φορούν ένα ταμπελάκι παρόμοιο με αυτό που βάζουν οι ψηφοφόροι στις αμερικανικές εκλογές.
Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε την οικονομία.
Οι άνθρωποι «θα μπορούσαν έτσι να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με εμπιστοσύνη» είπε ο Boullard.
Επίσης, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθούν ιατροί και νοσοκόμοι, που θα σπεύδουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ο James Bullard εκτιμά πως το ποσοστό ανεργίας πρόκειται να ανέλθει στο 30% του ΑΕΠ, ενώ θα μειωθεί στο μισό το β’ τρίμηνο του 2020.
Βέβαια, όπως δήλωσε, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από αυτή την εκτίμηση.
Η ανεργία, που βρισκόταν σε χαμηλό 50 ετών τον Φεβρουάριο του 2020, με 3,5%, θα μπορούσε να φθάσει είτε στο 10% ή στο 42%, υπογράμμισε.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιχειρήσεις και το πώς θα χειριστούν τα προγράμματα στήριξης που τους έχουν παρασχεθεί.
Ωστόσο, σημείωσε, οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν δεν φτάνουν στα επίπεδα της κρίσης του 2008, καθώς είναι απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προκριθεί η υγεία έναντι της οικονομικής δραστηριότητας.
«Επενδύουμε» στην υγεία των πολιτών της χώρας» είπε ο Αμερικανός τραπεζίτης.
«Η απότομη αύξηση των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι καλή είδηση, υπό την έννοια ότι οι Αμερικανοί θα στηριχθούν.
Το β’ τρίμηνο θα αντιληφθούμε τις συνέπειες της οικονομικής ζημίας που έχουμε υποστεί ως κοινωνία» κατέληξε ο James Bullard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης