Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος για τη θεραπεία και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος για τη θεραπεία και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Ελπίδες γεννά η δήλωση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, Ghebreyesus, ότι η έρευνα για τον κορωνοϊό προχωρά με απίστευτη ταχύτητα
Μέγαλη πρόοδος σε ό,τι αφορά το φάρμακο αλλά και το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έχει σημειώσει η επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
«Η έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου και την εύρεση θεραπείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού προχωρά με απίστευτη ταχύτητα, δήλωσε στις 6 Απριλίου 2020 ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τedros Adhanom Ghebreyesus, σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας στο ακροατήριο.
«Το γονιδίωμα του ιού χαρτογραφήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και διανεμήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που επέτρεψε την ανάπτυξη τεστ και την ανάπτυξη έρευνας για εμβόλια» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου από το αρχηγείο του οργανισμού στη Γενεύη ο Τedros Adhanom Ghebreyesus.
Περισσότερες από 70 χώρες έχουν «συμμαχήσει» με τον ΠΟΥ στον πόλεμο κατά της πανδημίας.
Επίσης, περίπου 20 ιατρικά ιδρύματα και εταιρείες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.
Ο δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ, ότι θα λάβει χώρα μια δοκιμαστική έρευνα με υδροχλωροκίνη που θα εξετάσει την αντίδραση εργαζομένων στον χώρο της υγείας.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε την πρώτη κλινική δοκιμή ευρείας κλίμακας, εξετάζοντας την υδροξυχλωροκίνη ως πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό, αφού η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επιτάχυνε τη διαδικασία έγκρισης.
Ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη μπορούν να αποτελέσουν «λύση στο πρόβλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης