Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά με μάσκα όσοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς στη Χιλή

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά με μάσκα όσοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς στη Χιλή
Yποχρεωτική η μάσκα για όσους χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία στη Χιλή, λόγω του κορωνοϊού
Οι πολίτες που μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα πρέπει στο εξής να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, αποφάσισε η κυβέρνηση της Χιλής, η οποία έχει λάβει επιλεκτικά μέτρα καραντίνας μετά τον εντοπισμό 4.815 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τον θάνατο 37 ανθρώπων από τον Covid-19.
Το μέτρο αυτό θα ισχύει στο εξής σε όλα τα λεωφορεία, τα ταξί και το μετρό του Σαντιάγο, αλλά και στις ελάχιστες πτήσεις εσωτερικού που συνεχίζονται ακόμη, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας, Πάουλα Ντάσα, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας.
Από την Κυριακή, όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται δημοσίως φορώντας μάσκα.
Επειδή είναι δύσκολο στους Χιλιανούς να προμηθευτούν μάσκες, το υπουργείο Υγείας μοίρασε φυλλάδια με οδηγίες για το πώς μπορεί να τις φτιάξει κάποιος στο σπίτι του.
Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Χιλή στις 3 Μαρτίου.
Έκτοτε, οι αρχές έχουν λάβει διάφορα μέτρα, όπως την υποχρεωτική καραντίνα σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας όπου διαπιστώθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.
Προχωρούν επίσης σε μαζική εξέταση του πληθυσμού και μέχρι τώρα έχουν γίνει 54.864 διαγνωστικά τεστ, αριθμός ρεκόρ για τη Λατινική Αμερική. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη Χιλή είναι από τα πιο χαμηλά στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης