Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson - Δεν είναι διασωληνωμένος αλλά του χορηγήθηκε οξυγόνο

tags :
Στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson - Δεν είναι διασωληνωμένος αλλά του χορηγήθηκε οξυγόνο
Στην εντατική μεταφέρθηκε o Βρετανός πρωθυπουργός B. Johnson σύμφωνα με το ΒΒC
(upd3) Στην εντατική του νοσοκομείου St Thomas του Λονδίνου, όπου εισήχθη εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας 6/4, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού, στον οποίο είναι θετικός, επέμειναν για 10η συνεχόμενη ημέρα.
Βάσει των όσων μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Johnson δέχεται τις φροντίδες της ιατρικής του ομάδας στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά δεν είναι διασωληνωμένος.
Ωστόσο, αναφέρεται πως χορηγήθηκαν 4 λίτρα οξυγόνου στον 55χρονο Βρετανό πρωθυπουργό καθώς παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή.
«Δεν είναι σε αναπνευστήρα.
Ο πρωθυπουργός έλαβε οξυγόνο και βρίσκεται υπό πολύ στενή επίβλεψη.
Ο πρωθυπουργός είναι στην εντατική, λαμβάνει τη φροντίδα της ιατρικής του ομάδας και την καλύτερη δυνατή φροντίδα από το ιατρικό προσωπικό του St Thomas» ανέφερε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Michael Goeve
Η κατάσταση της υγείας του Johnson επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες - εμφάνιζε για περισσότερο από 10 ημέρες υψηλό πυρετό και βήχα - και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη ΜΕΘ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της εισαγωγής του Johnson στην εντατική θορύβησε τη βρετανική - και όχι μόνο - κοινή γνώμη, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας αφήσει πίσω της περισσότερους από 5.300 ανθρώπους.
Μετά την εισαγωγή του Johnson στην εντατική, τα πρωθυπουργικά καθήκοντα ανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Dominic Raab, ο οποίος θα έχει την διακυβέρνηση της χώρας για όσο διάστημα ο πρωθυπουργός Boris Johnson παραμένει στην εντατική.
Σε δηλώσεις του ο Gove είπε ότι ο Raab είναι αυτός που θα λάβει και οποιαδήποτε απόφαση για την άρση των μέτρων του lockdown.
«Το πρόσωπο που κυβερνά την χώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πρωθυπουργού, είναι ο Dominic Raab» υποστήριξε μιλώντας στο ITV ο Gove, ο οποίος ερωτηθείς με την λήψη απόφασης για την τροποποίηση των κανόνων του lockdown, οι οποίοι επρόκειτο να εξετασθούν χθες, είπε ότι «δεν θα καθυστερήσει».
«Θα λάβουμε απόφαση συλλογικά ως κυβέρνηση...το πρόσωπο που θα λάβει την τελική απόφαση είναι...ο υπουργός Εξωτερικών» είπε ο Gove, τονίζοντας σχετικά με την υγεία του Johnson ότι αυτός νοσηλεύεται στην εντατική από την ιατρική του ομάδα και ότι δεν είναι διασωληνωμένος.

Εκπρόσωπος Johnson: Ο πρωθυπουργός δεν έχει διαγνωστεί με πνευμονία

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Boris Jonhson.
Όπως επεσήμανε, ο Johnson δεν έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ενώ δεν βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.
«Ο πρωθυπουργός ακολουθεί αγωγή με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς περαιτέρω βοήθεια» τόνισε ο εκπρόσωπος του Johnson.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κατάσταση υγείας του Johnson παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και ότι η διάθεση του παραμένει καλή.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Johnson υποστήριξε πως είναι πολύ νωρίς να αρχίσει η συζήτηση για την άρση του lockdown, ενώ τόνισε «θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών».

Βρετανικός Τύπος για την εισαγωγή Johnson στην εντατική – Δεν έχει διασωληνωθεί

Η εισαγωγή του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson στην εντατική λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι το κύριο θέμα που δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.
«Ο πρωθυπουργός στην εντατική» είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Times, η οποία υποστηρίζει ότι χορηγήθηκε στον πρωθυπουργό οξυγόνο εξαιτίας δυσχέρειας στην αναπνοή και ότι ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab αναλαμβάνει την ευθύνη του «πολεμικού συμβουλίου» για τον κορωνοϊό.
Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες γιατρού από το νοσοκομείο St. Thomas, όπου νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ως αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε διασωληνωθεί, ενώ του χορηγήθηκαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου με μάσκα, αρκετά λιγότερα από την ποσότητα που χορηγείται στις ΜΕΘ.
Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της επιδείνωσης της κατάστασης του Boris Johnson «σοκαριστική» στιγμή.
Η Daily Telegraph με τίτλο «Ο Johnson στην εντατική» αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων, για την περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη, ενώ δημοσιεύει δηλώσεις του Dominic Raab, που αναπληρώνει τον πρωθυπουργό κατά την ανάρρωσή του.
Αναφέρεται στις ευχές για ανάρρωση στον πρωθυπουργό από το υπουργικό του συμβούλιο αλλά και πολιτικούς του αντιπάλους, όπως και στην ενημέρωση της βασίλισσας Ελισάβετ για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού.
Η Daily Mail με τίτλο «Ο χτυπημένος (από τον κορωνοϊό) Boris μεταφέρθηκε στην εντατική» χαρακτηρίζει «δραματική» την επιδείνωση της υγείας του πρωθυπουργού, «σοκαριστική» την αποκάλυψη και τον Dominic Raab, αντικαταστάτη του για όσο διαρκεί «η κρίση».
Οι Financial Times γράφουν ότι ο Johnson «μεταφέρθηκε στην εντατική καθώς επιδεινώθηκαν τα επίμονα συμπτώματα» και ότι ο πρωθυπουργός όπως αναγνωρίζουν οι υπηρεσίες του δεν κρατάει αυτή τη στιγμή τα ηνία της κυβέρνησης.
Η Daily Mirror με τίτλο «Ο άρρωστος Boris αντιμέτωπος με τον αγώνα για τη ζωή» αναφέρεται στις ανησυχίες ότι ο πρωθυπουργός έχει πνευμονία, καθώς επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα.

Το tweet του Johnson από το νοσοκομείο

Στο ίδιο μήκος κύματος σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει τους Βρετανούς πολίτες, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ένα μήνυμα με το οποίο ενημερώνει ότι σε καλή κατάσταση και σε επαφή με την ομάδα του.
«Χθες το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορωνοϊό.
Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.
Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σύστημα υγείας της Βρετανίας), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας.
Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές», έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Image
Ρωσική παραπληροφόρηση πως ο Boris Johnson έχει μπει σε αναπνευστήρα

Ρωσική παραπληροφόρηση χαρακτήρισε η βρετανική κυβέρνηση την «είδηση» που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα 6 Απριλίου, πως ο Bρετανός πρωθυπουργός, που αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, έχει μπει σε αναπνευστήρα.

Μετά από 10 ημέρες μετά τη διάγνωση για Covid-19 ο Boris Johnson αισθάνθηκε εκ νέου επίμονη αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Θεωρήθηκε λογικό για τους γιατρούς να δουν τον κ. Johnson αυτοπροσώπως, δεδομένου ότι έχει συνεχιζόμενα συμπτώματα, αναφέρουν Βρετανοί αξιωματούχοι.
Ωστόσο, δεν έχει μπει αναπνευστήρας, ούτε είναι διασωληνωμένος, ανέφερε ο Άγγλος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το Τμήμα Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού και το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με εταιρείες μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για να αποτρέψουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και φημών» πρόσθεσε.
Ο Johnson παραμένει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο του St. Thomas στο Λονδίνο με πυρετό και βήχα, αλλά είχε «άνετη νύχτα» και «είναι απόλυτα διαυγή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Άγγλος πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για την κυβέρνηση και συνεχίζει να κουβαλά το κόκκινο κουτί που περιέχει όλα τα απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα.
Ωστόσο, ο Βρετανός αξιωματούχος αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το εάν ο πρωθυπουργός λαμβάνει κάποια θεραπεία ή αν είναι βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Trump: Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός

Με την είδηση της εισαγωγής του στο νοσοκομείο ο Αμερικανός πρόεδρος
Donald Trump εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, θα τα καταφέρει.
Σε δηλώσεις του ο Trump εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Johnson θα αναρρώσει.
«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά.
Είναι γερός», τόνισε ο Trump  χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σημειώνεται ότι ο Johnson εισήχθη προληπτικά σε νοσοκομείο χθες Κυριακή 4/4 όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις καθώς συνεχίζει να έχει συμπτώματα, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Κρίση ηγεσίας στη Βρετανία εν μέσω πανδημίας; Κριτική στον Johnson

Αντιμέτωπη με μια νέα κρίση ηγεσίας βρίσκεται η Βρετανία, σε μία περίοδο που η χώρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημείωνε σε δημοσίευμά του το Bloomberg ώρες πριν ανακοινωθεί η μεταφορά του Johnson στην εντατική.
Tην ώρα που η Βρετανία αναμένεται να δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από τον κορωνοϊό σε ορίζοντα 7-10 ημερών, ο πρωθυπουργός Boris Johnson νοσηλεύευται σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
Όπως σημειώνει το Bloomerg, από τη στιγμή που διαγνώστηκε με COVID -19, o Βρετανός πρωθυπουργός δημοσίευσε βίντεο από το διαμέρισμά του, σε μία προσπάθεια να πείσει ότι εξακολουθεί να ηγείται της προσπάθειας για περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
Ωστόσο, ο Johnson ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.
Πλέον ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να παραδώσει αρμοδιότητες στον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος θα προεδρεύει των συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Γεγονός που κρύβει κινδύνους, καθώς ο Raab μαζί με άλλους κορυφαίους υπουργούς είχαν ταχθεί απέναντι στον Johnson, κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.
Στο παρασκήνιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχεται κριτική ότι δεν έδρασε άμεσα, όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, DonaldTrump.
Αυτό που χρειάζεται η Βρετανία είναι ένα ηγέτη αρκετά ισχυρό, ώστε να καθοδηγήσει την κυβέρνηση και να ανταπεξέλθει στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τονίζει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι Βρετανία  μετρά ως στιγμής 52.274 κρούσματα και 5.383 νεκρούς.



Σύμβουλος Johnson: Η Βρετανία είναι σε αδιέξοδο - Δεν διαθέτει ξεκάθαρη έξοδο και στρατηγική για τον κορωνοϊό

Η Βρετανία δεν θα χαλαρώσει το αυστηρό μέτρο της καθολικής καραντίνας για τον κορωνοϊό πριν το τέλος του Μαΐου.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη σήμερα ο επιδημιολόγος Nill Ferguson ο οποίος ασκεί μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση της στρατηγικής του Λονδίνου για την αντιμετώπιση της covid-19, προειδοποιώντας ότι πρώτα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και να ξεκινήσει η εντατική διενέργεια τεστ.
Ο Ferguson, καθηγητής μαθηματικής βιολογίας του Imperial College London, δήλωσε ότι εξετάζεται πώς θα υιοθετηθούν εν καιρώ πιο χαλαροί περιορισμοί.
«Θέλουμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία, τουλάχιστον ως τα τέλη Μαΐου, θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε την καθολική καραντίνα που έχουμε τώρα με κάποια λιγότερο αυστηρά μέτρα, βασισμένα περισσότερο στην τεχνολογία και τα τεστ», εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.
«Γίνεται πολλή δουλειά ώστε να δούμε πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποια από τα πολύ αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης που έχουν υιοθετηθεί με ένα καθεστώς που θα βασίζεται στην πιο εντατική διενέργεια τεστ, την πολύ άμεση πρόσβαση στα τεστ, την ιχνηλάτηση των επαφών», πρόσθεσε ο Ferguson.
«Όμως προκειμένου να αντικατασταθεί αυτό το καθεστώς (…) πρέπει να πέσουν οι αριθμοί», διευκρίνισε.
Η κυβέρνηση έχει θέσει τη Βρετανία σε καθολική καραντίνα κλείνοντας όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις.

Οι Εργατικοί ολοκλήρωσαν το σχηματισμό της σκιώδους κυβέρνησης

Εν τω μέσω όλης αυτής της αναταραχής και ανησυχίας για την υγεία του πρωθυπουργού B. Johnson, για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα και για την επόμενη μέρα για τη Βρετανία, ολοκληρώθηκε σήμερα 6 Απριλίου, η ανακοίνωση του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου του Εργατικού Κόμματος, με τις τοποθετήσεις και των υπολοίπων μελών του, σύμφωνα με τις επιλογές της νέας ηγεσίας του κόμματος.
Επιπλέον των χθεσινών ανακοινώσεων, στο σκιώδες υπουργικό συμβούλιο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, Ed Miliband, ο οποίος τοποθετείται ως υπεύθυνος σε θέματα Ενέργειας, ο βουλευτής David Lamie που ορίστηκε υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης, ενώ σκιώδης γενικός εισαγγελέας είναι πλέον ο δικηγόρος και λόρδος Charlie Falconer, πρώην συνεργάτης της κυβέρνησης του Tony Blair.
Ρόλο στο σκιώδες υπουργικό συμβούλιο θα έχει και η αντίπαλος του Keir Starmer στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος (που ήρθε δεύτερη σε ψήφους) και υποστηρίκτρια της πτέρυγας των Κορμπινιστών, Rebecca Long Bailey, ως υπεύθυνη του τομέα Παιδείας.
Η πρώην σκιώδης υπουργός Εξωτερικών (στην κυβέρνηση Corbyn) Emily Thornberry, ορίστηκε υπεύθυνη διεθνούς εμπορίου, ενώ υπεύθυνος για θέματα άμυνας ο John Healy.

Η αντίδραση της στερλίνας

Η είδηση της επιδείνωσης της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει την πορεία της στερλίνας σε σχέση με το δολάριο και αυτή η σχέση φαίνεται εντός της κόκκινης περιοχής.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-06_0.jpg?itok=2nGbKLB9
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης