Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΟΠΕΚ και Ρωσία - Στο +2,21% και τα 33,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε ΟΠΕΚ και Ρωσία - Στο +2,21% και τα 33,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,69% στα 26,98 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Κέρδη καταγράφει σήμερα Τρίτη (7/4) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +2,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 33,78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,69% στα 26,52 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγές εντός ΟΠΕΚ, οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης εξετάζουν μείωση της παραγωγής πετρελαίου για τρεις μήνες, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ο όγκος των περικοπών.
«Πιστεύω ότι η συμφωνία των τριών μηνών μπορεί να υλοποιηθεί από τον Μάιο, επειδή οι παραδώσεις Απριλίου έχουν ήδη προγραμματιστεί», ανέφεραν οι πηγές από τον ΟΠΕΚ στο TASS, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει σαφής προθεσμία, αλλά θα είναι σίγουρα μετά από τον Ιούνιο».
Χθες, ο διεθύνων σύμβουλος του Russian Direct Investment Fund, Kirill Dmitriev, δήλωσε στο CNBC ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται «πολύ κοντά» στην επίτευξη μίας νέας συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.
«Νομίζω πως ολόκληρη η αγορά κατανοεί ότι αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και ότι θα φέρει μεγάλη και σημαντική σταθερότητα, και είμαστε πολύ κοντά σε αυτή», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του Russian Direct Investment Fund.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της VTB Bank, Andrey Kostin, συμφώνησε με τον κ. Dimitriev, αναφέροντας ότι «η Ρωσία ενδιαφέρεται σίγουρα για την σταθεροποίηση των τιμών στο πετρέλαιο και υπάρχει η πολιτική βούληση», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τη Ρωσία, ούτε τη Σαουδική Αραβία».
«Από αυτή την άποψη, νομίζω ότι θα επιτευχθεί μία λογική συμφωνία στο τέλος», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της VTB Bank.
«Το κλειδί για τη συμφωνία είναι το ρήγμα ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία», δήλωσε ο Herman Wang, αναλυτής της S&P Global στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ πρόσθεσε ότι «ανεξαρτήτως από το εάν οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ή όχι, χωρίς τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία στην ίδια σελίδα, δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης