Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού με 1,41 εκατ. κρούσματα, 81 χιλ. νεκρούς αλλά και ... αισιόδοξα μηνύματα από ΕΕ, ΗΠΑ, Κίνα

tags :
Βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού με 1,41 εκατ. κρούσματα, 81 χιλ. νεκρούς αλλά και ... αισιόδοξα μηνύματα από ΕΕ, ΗΠΑ, Κίνα
Αίρονται αύριο 8/4 τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη Ουχάν της Κίνας, το επίκεντρο της πανδημίας
(upd14) Αν και ο κορωνοϊός εξακολουθεί να σκορπά τον τρόμο σε όλον τον πλανήτη, έχοντας αφήσει ήδη βαρύ το στίγμα του σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τα αισιόδοξα μηνύματα τουλάχιστον για αυτήν την πρώτη φάση της πανδημίας πολλαπλασιάζονται ανά τον κόσμο.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.412.103, οι νεκροί σε 81.103 ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν και θεραπεύτηκαν φτάνει στους 298.352.

Στις ΗΠΑ, αν και η χώρα έχει εισέλθει στην πλέον δύσκολη εβδομάδα της, μετρώντας συνεχώς νέους νεκρούς και νέα κρούσματα, οι πλέον πληττόμενες Πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι και της Λουιζιάνα αναφέρουν πως τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται μείωση των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, των εισαγωγών στις ΜΕΘ και των ασθενών που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης.
Αλλά και στην Ευρώπη, τα πιο «χτυπημένα» κράτη – Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία – ανακοίνωσαν μειωμένους αριθμούς θυμάτων και κρουσμάτων, την ώρα που άλλα κράτη, όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Δανία έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται το πώς θα είναι η επόμενη ημέρα και το πώς θα υλοποιηθεί η σταδιακή άρση των περιορισμών.
Την ίδια στιγμή και η Κίνα ανακοίνωσε πως δεν κατέγραψε κανένα θάνατο από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες ενώ αύριο Τετάρτη 8/4 θα προχωρήσει και στην άρση των περιορισμών στην πόλη Ουχάν, εκεί όπου ξεκίνησε η πανδημία πριν από τρεις και πλέον μήνες.
Ωστόσο, τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα σε καμία περίπτωση δεν σηματοδοτούν ότι είμαστε κοντά στο τέλος του προβλήματος ή ότι τα δύσκολα και τα χειρότερα έχουν περάσει.
Αυτό άλλωστε σηματοδοτούν και οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και κυβερνητών πολλών Πολιτειών στις ΗΠΑ να διατηρούν ή να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία ή στις συναθροίσεις των πολιτών.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Ισραήλ ανακοίνωσε πως τίθεται σε καθολική καραντίνα από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2020 λόγω του Πάσχα.
Αλλά και η περίπτωση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος εισήχθη στην εντατική καθώς τα συμπτώματα του από τη νόσο επιδεινώθηκαν, δείχνει πως ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και πως «χτυπά» τους πάντες.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το τέλος της πανδημίας και της ανησυχίας που αυτή προκαλεί στον παγκόσμιο πληθυσμό θα αρθούν μόλις ανακαλυφθεί το εμβόλιο.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Ghebreyesus υποστήριξε ότι έχουν προχωρήσει πολύ οι έρευνες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την ώρα που αισιόδοξα μηνύματα έρχονται τόσο για τη θεραπεία όσο και για το εμβόλιο, καθώς μια μικρή φαρμακευτική η Inovio Pharmaceuticals, που έχει έδρα την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και η  οποία έχει αντλήσει σημαντική χρηματοδότηση από τον Bill Gates ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει από τις 12/4 δοκιμές εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε εθελοντές.
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία:
- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 5,4% των κρουσμάτων.
- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 0,0082% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Αυτοί που θεραπεύτηκαν αντιστοιχούν στο 20,5% των κρουσμάτων.
- Με βάση την στατιστική όταν όσοι θεραπεύτηκαν φθάσουν στο 50% αυτό θα σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση της επιθετικής επιβράδυνσης του κορωνοιού θα έχει ξεκινήσει.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 1.412.103.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 81.103 ενώ θεραπεύτηκαν 298.352 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά 17.127 νεκρούς και 135.586 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 386.800 κρούσματα – Στους 13.897 οι νεκροί.
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 140.511 και 13.897 οι νεκροί
- Στους 10.343 οι νεκροί στη Γαλλία, 110.048 τα κρούσματα.
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 5.171 και τα κρούσματα σε 55.940.
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 107.458 και οι νεκροί σε 1.983.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 3.872 και τα κρούσματα σε 65.589.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 192 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.331.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 82.718 και 3.335 θάνατοι.
- Ήρθησαν στις 25/3 τα περιοριστικά μέτρα στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας και χθες 7/4 στην Wuhan.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.906 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 92.
- Στους 2.035 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και στα 22.194 τα κρούσματα.
- Στα 5.895 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 22.253 στην Ελβετία που μετρά και 821 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 81 οι νεκροί.
- Στους 725οι νεκροί στην Τουρκία, στα 34.1097 τα κρούσματα.
Image
ΗΠΑ: Δύσκολη εβδομάδα με 11.830 νεκρούς

Την πιο δύσκολη ίσως εβδομάδα τους διανύουν οι ΗΠΑ, οι οποίες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψαν περισσότερους από 1.150 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες από την πανδημία του κορωνοϊού.
Συνολικά, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 11.830, γεγονός που ανεβάζει τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση πίσω από Ιταλία και Ισπανία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 378 χιλιάδες και ανέρχονται σε 378.289.

Image
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης εξακολουθεί να είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή των ΗΠΑ, με 731 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, πάνω από 131.000 τα κρούσματα.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της πανδημίας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε σήμερα (7/4) ο κυβερνήτης A. Cuomo, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία.
Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 5.489.
Σημειώνεται πως η πόλη της Νέας Υόρκης μετρά τα 2/3 των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε όλη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία με τη σειρά της αντιπροσωπεύει το 45% των νεκρών που έχουν καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο.
Αλλά και στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι, η οποία μετρά μετά τη Νέα  Υόρκη τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, ο κυβερνήτης Phil Murphy είπε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 12% χθες Δευτέρα 6/4, από σχεδόν 24% που ήταν στις 30 Μαρτίου.
Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε και ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Bel Ewdards, ο οποίος και αυτός υποστήριξε πως στην Πολιτεία του καταγράφεται μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Είναι χαρακτηριστικό πως έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβλέπει πως οι θάνατοι από τον κορωνοϊό μπορεί να φτάσουν τους 81.766 έως τις 4 Αυγούστου, αριθμός μειωμένος κατά 12.000 σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψη του.
Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από το 90% των Αμερικάνων τελεί υπό κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα ή απαγορεύσεις όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μεταβολή στον αριθμό των διασωληνώσεων ασθενών ανά μέρα από τις 17 Μαρτίου
Image
Μεταβολή στον αριθμό εισαγωγής ασθενών στο νοσοκομείο μέρα μέρα από τις 17 Μαρτίου
Image
Κίνα: Ήρθησαν τα μέτρα αποκλεισμού της Wuhan μετά από 2 μήνες

Εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Wuhan με τρένο, καθώς οι αρχές προχώρησαν στην άρση του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί πριν από 2 μήνες στην κινεζική πόλη, εστία της επιδημίας της νόσου Covid-19, τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας σήμερα 7/4), μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.
Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.
"Για 77 ημέρες ήμουν κλεισμένος" είπε με χαρά ένας άνδρας, που δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, και δεν έκρυβε την ανυπομονησία του για να επιστρέψει στην Τσανγκσά, σε απόσταση περίπου 350 χλμ.
Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως "πόλη των ηρώων".
Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, από τις 11 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό.
Στην Ουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν.
Η Ουχάν θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.
Σήμερα ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3.335 και των κρουσμάτων σε 82.718.
Αν και ξεπερνούσε τους 100 κάθε 24ωρο τον Φεβρουάριο, ο καθημερινός αριθμός των νέων θανάτων άρχισε να κατεβαίνει σταδιακά, για να μειωθεί σε μόλις έναν θάνατο την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, και να φθάσει στο μηδέν χθες, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας σήμερα.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στην κοινότητα επίσης καταγράφει σταθερή μείωση από τις αρχές του Μαρτίου, όμως η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα» — πρόκειται για ασθενείς που ταξιδεύουν προς τη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό.

Αισιόδοξα μηνύματα από την Ολλαδία: Επιβραδύνεται η αύξηση κρουσμάτων και νεκρών, 777 νέα κρούσματα, 241 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 777 και ανέρχεται σε 19.703, ανακοίνωσαν σήμερα 7 Απριλίου οι υγειονομικές αρχές, καθώς συνεχίζεται η επιβραδυντική τάση του ρυθμού αύξησης.
Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 241 και ανέρχονται σε 2.108, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Ινστιτούτου Υγείας της Ολλανδίας, παρότι υπογράμμισε ότι ο αριθμός των θανάτων που ανακοίνωσε σήμερα περιλαμβάνει ορισμένους ασθενείς που πέθαναν το Σαββατοκύριακο και ο θάνατός τους αναφέρθηκε αργότερα.

Αισιοδοξία και στη Φινλανδία, η οποία θα ξεκινήσει τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό

Η Φινλανδία θα αρχίσει να παρακολουθεί την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στον πληθυσμό της με τυχαιοποιημένα τεστ αντισωμάτων, ανέφερε σήμερα 7/4, η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.
Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία θα αποστείλουν επιστολές-προσκλήσεις σε τυχαία επιλεγμένους πολίτες όλων των ηλικιών προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για αντισώματα τα οποία αναπτύσσουν οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19, περιλαμβανομένων εκείνων που έχουν μολυνθεί αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.
Η Φινλανδία έχει επιβεβαιώσει 2.308 κρούσματα κορωνοϊού, 34 θανάτους και 300 ασθενείς νικητές της επιδημίας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ιταλία

Μείωση κρουσμάτων και θανάτων καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, στοιχείο που ενισχύει την αισιοδοξία ότι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων, ενδεχομένως να έχει «δει» την κορύφωση της επιδημίας.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 132.547, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 16.523.
Την ίδια στιγμή, 22.837 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 50.455 και οι νεκροί 8.905, σττην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.089 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.051.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.226, με 631 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού περιορίζεται αισθητά (κατά 489 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο), όπως και η αύξηση των νεκρών, με 96 λιγότερα θύματα.
Όλοι οι κρατικοί και δημοτικοί ιθύνοντες, όμως, καλούν τους Ιταλούς να μην «χαλαρώσουν» και να μην αρχίσουν να βγαίνουν από το σπίτι, για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν περιπτώσεις στο Βορρά, όπως στο Μιλάνο (400 κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο) αλλά και σε μεγάλες περιοχές του Νότου, στις οποίες η φάση ανώτατης διάδοσης δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Σημαντική ενίσχυση στον αγώνα περίθαλψης στην Ιταλία είναι το γεγονός ότι 200 Ρώσοι και Ιταλοί γιατροί άρχισαν από χθες 6 Απριλίου να δέχονται για θεραπεία ασθενείς με κορωνοϊό στο υπαίθριο νοσοκομείο στην Μπέργκαμο, δυναμικότητας 142 κλινών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εικοσιτετράωρη βάση, δουλεύοντας σε τρεις βάρδιες.
Image



https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITALYMONDAY_1.png?itok=OW3tUO4W
Προβληματισμός στην Ισπανία - Αύξηση νεκρών ύστερα από 4 ημέρες μείωσης


Χωρίς τέλος είναι η τραγωδία στην Ισπανία, όπου η μαύρη λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό μακραίνει όλο και περισσότερο.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε επιπλέον 743 νεκρούς και 5.478 περισσότερα κρούσματα.
Ως αποτέλεσμα στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 13.798 θάνατοι από τον κορωνοϊό και 140.510 συνολικά κρούσματα.
Προβληματισμό προκαλούν η αύξηση των θυμάτων και των κρουσμάτων, καθώς τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, μειωνόταν ο ρυθμός της αύξησης των θανάτων και των κρουσμάτων κορωνοϊού, σήμερα 7/4 ανακοινώθηκε ότι 743 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή το τελευταίο 24ωρο έναντι 637 θανάτων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.
Η Ισπανία παραμένει δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων – πίσω από τις ΗΠΑ - και δεύτερη σε αριθμό θυμάτων – πίσω από την Ιταλία - παγκοσμίως, καθώς «μετρά» 140.510 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 13.798 νεκρούς.
Το μεγαλύτερο τίμημα από τη θανατηφόρο νόσο πληρώνουν οι περιφέρειες της Μαδρίτης και της Καταλονίας.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει ανακοινώσει επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 26 Απριλίου.
Τα μέτρα που εγκρίθηκαν αρχικά και από το Ισπανικό Κοινοβούλιο στις 14 Μαρτίου επεκτείνονται με νέα κυβερνητική απόφαση ως τις 26 Απριλίου με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής τους εάν κριθεί αναγκαίο.
Στις αποφάσεις αυτές ο Sanchez έχει σύμμαχο το ισπανικό Κοινοβούλιο καθώς χωρίς την έγκρισή του δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για συνέχιση του καθολικού Lockdown.
Το κυβερνητικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να λάβει νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Image

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/SPAIN_2.png?itok=vfY-13-c

Γαλλία: Τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν έχουν κορυφωθεί - Είμαστε ακόμα στη φάση της επιδείνωσης, 833 νεκροί σε 24 ώρες

Η Γαλλία οδεύει προς το να γίνει η πέμπτη χώρα που θα υπερβεί το όριο των 100.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως προειδοποίησε σήμερα (7/4/2020) ο υπουργός Υγείας της χώρας.
«Βρισκόμαστε ακόμα στη φάση της επιδείνωσης της επιδημίας« δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Olivier Veran.
Στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, καταγράφηκαν 5.171 νέα κρούσματα και 833 περισσότεροι θάνατοι από την Κυριακή έως τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας.
Συνολικά, η χώρα μετρά 8.926 νεκρούς από την αρχή της επιδημίας, την 1η Μαρτίου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 5.889 που κατέληξαν σε νοσοκομεία και 2.189 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας και κοινωνικά ιδρύματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Συνολικά τα κρούσματα στη Γαλλία ανέρχονται σε 98.984.
Μεγάλη ζημιά θα προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία, οδηγώντας την στη χειρότερη ύφεση από το 1945, ανέφερε  ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, B. Le Maire, προσθέτοντας ότι μια μακρά και εκτεταμένη επιδημία θα είχε δυσανάλογα αρνητικό αντίκτυπο.

Βρετανία - Μέσα σε 24 ώρες, 854 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του λόγω του κορωνοϊού

Νέες διαστάσεις λαμβάνει καθημερινά η επιδημία του κορωνοϊού στη Βρετανία, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 854 άνθρωποι.
Συνολικά, ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 6.227 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Αγγλία, μέσα σε 24 ώρες πέθαναν 758 άνθρωποι από τον κορωνοϊό, ενώ οι αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσαν άλλα 96 θύματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 52.302 ενώ μόλις 320 έχουν αναρρώσει.Βρετανία: 403 νέοι θάνατοι, πάνω από 5,3 χιλ. οι νεκροί
Εν τω μεταξύ στην εντατική του νοσοκομείου St Thomas εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, καθώς επιδεινώθηκε η υγεία του πυροδοτώντας ανησυχία για την πορεία της ανάρρωσής του.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από τον εκπρόσωπό του, δεν είναι διασωληνωμένος, δεν διαγνώσθηκε με πνευμονία και η διάθεσή του παραμένει καλή.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/UNITEDKINGDOM.png?itok=D_YD_JvL

Γερμανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού έπειτα 4 ημέρες - Στους 1.607 οι νεκροί

Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες μέρες υποχώρησης, τα κρούσματα στην Γερμανία παρουσίασαν αύξηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού οργανισμού υγείας (RKI) που ανακοινώθηκαν σήμερα (7/4/2020), τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 100.000 αγγίζοντας τα 105.604.
Επίσης, μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 450 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 1.905.
Από την πλευρά του, το RKI επισημαίνει ότι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση των κρουσμάτων στη Γεραμνία.
«Πρέπει περιμένουμε λίγες ημέρες για να δούμε εάν υπάρχει μια τέτοια τάση στα στοιχεία» δήλωσε ο πρόεδρος του RKI, Lothar Wieler.
Μυστικό έγγραφο της Γερμανίας προβλέπει η πανδημία του κορωνοϊού να κρατήσει έως το 2021
Ένα κυβερνητικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters καταγράφει μια σταδιακή επιστροφή στην κανονική ζωή μετά την ολοκλήρωση του lockdown, με μέτρα που θα περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο κοινό, όρια συγκεντρώσεων και ταχεία ανίχνευση της λοίμωξης.
Το σχέδιο δράσης θα επέτρεπε την παρακολούθηση άνω του 80% των ατόμων με τα οποία ένα μολυσμένο άτομο είχε επαφή εντός 24 ωρών από τη διάγνωση.
Το έγγραφο υποθέτει ότι η πανδημία θα διαρκέσει μέχρι το 2021.
Σε αντάλλαγμα, τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά, καθώς και τα σχολεία σε επιλεγμένες περιοχές, αν και θα υπάρχουν ακόμη αυστηρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης.
Οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα θα χαλαρώσουν, αλλά θα παραμείνουν οι απαγορεύσεις σε μεγάλα γεγονότα, ανέφερε το έγγραφο.
Μόλις είναι διαθέσιμες αρκετές προστατευτικές μάσκες, θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους σε τρένα και σε λεωφορεία, καθώς και σε εργοστάσια και δημόσια κτίρια, ανέφερε το έγγραφο.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αυστρία από 6/4 - Σταδιακό άνοιγμα από 14/4


Υπέρ της χρήσης απλών προστατευτικών μασκών σε δημόσιους χώρους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τάσσεται το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του οποίου δήλωσε ότι εξαιτίας απουσίας συμπτωμάτων, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να είναι θετικοί στον Covid-19 και να μολύνουν άλλα πρόσωπα.
Με τη χρήση απλών προστατευτικών μασκών εμποδίζεται η μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους, μέσω μόλυνσης από σταγονίδια κατά το βήξιμο ή το φτέρνισμα, όπως ανέφερε ο ίδιος, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την υποχρεωτική χρήση μασκών που ισχύει στην Αυστρία, από τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, κατά τη διάρκεια αγορών σε καταστήματα τροφίμων.
Σημειώνεται ότι η Αυστρία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, επιτρέποντας από τις 14 Απριλίου τη λειτουργία μικρών καταστημάτων καθώς και την επίσκεψη σε πάρκα, ενώ από τα μέσα Μαϊου, το νωρίτερο, σχεδιάζεται να ακολουθήσουν εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Υπενθυμίζεται πως η Αυστρία μετρά 12.297 κρούσματα και 220 νεκρούς.
Image
Σουηδία: Παραμένει χαλαρή η αντιμετώπιση της επιδημίας- Επιβεβαίωσε 144 νεκρούς στη Σουηδία το τελευταίο 24ωρο

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα 114 νέους θανάτους της επιδημίας covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.
Η χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία δεν έχει υιοθετήσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, μετρά πλέον συνολικά 7.693 κρούσματα και 591 θανάτους.
Η θνητότητα είναι σαφώς υψηλότερη σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Το σουηδικό υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι στους 114 θανάτους περιλαμβάνονται περιπτώσεις που δεν αφορούν το τελευταίο 24ωρο, αλλά το διάστημα των τελευταίων ημερών και προστέθηκαν σήμερα στο άθροισμα.
 
Δυσοίωνη η πρόβλεψη για τη Σαουδική Αραβία: πρόβλεψη για 200.000 κρούσματα σε λίγες εβδομάδες μόλις

Η Σαουδική Αραβία προβλέπει έως και 200.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε λίγες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα 7 Απριλίου ο υπουργός Υγείας της χώρας.
«Οι μελέτες προβλέπουν ότι στις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμαίνεται από ένα ελάχιστο 10.000 έως το μέγιστο των 200.000» είπε ο υπουργός Tawfig AlArabiya, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SPA.

ΗΠΑ: Ελπίδα για νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο


Ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801, το οποίο μπορεί να μειώσει τη σοβαρή βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες η νόσος Covid-19 ανακοίνωσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Το φάρμακο, που δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων πνευμόνων και σε πειραματόζωα (ποντίκια), υπήρξε αποτελεσματικό στο να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.
Το φάρμακο -ένα από τα πολλά που δοκιμάζονται διεθνώς- ανακαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Φαρμάκων Έμορι (EIDD) των ΗΠΑ και οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σχεδιάζουν να αρχίσουν σύντομα - εντός της άνοιξης - κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, παραλείποντας το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο της δοκιμής σε μεγάλα ζώα (πιθήκους ή μαϊμούδες), λόγω της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.
Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη με Covid-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη. Το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χορήγησή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι όντως «δουλεύει» και στους ασθενείς.
Το EIDD-2801 αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό του ιού, αποφεύγοντας τις τοξικές παρενέργειες. Αποτελεί μια νέα μορφή του προηγούμενου πιλοτικού φαρμάκου EIDD-1931, ώστε πλέον να μπορεί να ληφθεί με μορφή χαπιού και να απορροφάται κατάλληλα, φθάνοντας στους πνεύμονες. Σε σχέση με άλλες πιθανές ενδοφλέβιες θεραπείες (π.χ. remdesivir), αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα. Αν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αποδειχθούν επιτυχείς, το EIDD-2801 θα αξιοποιηθεί για τον έλεγχο μελλοντικών επιδημικών κυμάτων της νόσου.
Οι ιοί που εμφανίζουν αντίσταση σε ένα άλλο υπό δοκιμή φάρμακο, τη ρεδεμιβίρη (remdesivir), φαίνεται να ανταποκρίνονται καλύτερα στο φάρμακο EIDD. Οι Αμερικανοί ερευνητές δεν αποκλείουν ότι τα δύο φάρμακα -που «δουλεύουν» παρόμοια αποδιοργανώνοντας το γενετικό κώδικα (RNA) των κορονοϊών- θα μπορούσαν να συνδυασθούν για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Βloomberg: Απέδωσαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Η σύγκριση με Ιταλία και Ισπανία

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Το Bloomberg σημειώνει τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν, ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας».
Παράλληλα εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Ελλάδα, η οποία στο θέμα του κορωνοιού, κινήθηκε σωστά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιοδόυ.
«Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΠΟΥ αποφαίνεται πως είναι πολύ νωρίς για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Είναι πολύ νωρίς για την άρση των περιοριστικών μέτρων διαμηνύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφερόμενος στις απαγορεύσεις που έχουν υιοθετήσει μια σειρά από κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο στην προσπάθεια τους να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου.
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Christian Lindmeier υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία σύσταση από τον ΠΟΥ για χαλάρωση των μέτρων και ότι αντιθέτως προτείνεται αυτά να μην αρθούν πολύ νωρίς.
«Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους είναι ότι δεν πρέπει να άρουμε τα μέτρα τόσο νωρίς προκειμένου να μην έχουμε ένα πισωγύρισμα.
Είναι σαν να είσαι άρρωστος, να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου και να αρχίζεις να τρέχεις, κινδυνεύοντας με αυτόν τον τρόπο να βρεθείς εκεί που ήσουν και να έχεις επιπλοκές» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης