Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Αμετάβλητο διατήρησε τα επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της χώρας, στο 0,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Αυστραλία: Αμετάβλητο διατήρησε τα επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της χώρας, στο 0,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας τόνισε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (7/4) συνεδρίασης, προειδοποιώντας ότι η εγχώρια οικονομία θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού το δεύτερο τρίμηνο.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Reserve Bank of Australia αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, τα οποία αποτελούν ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,25%, με την RBA να δεσμεύεται ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη του στόχου της.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία της Αυστραλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της RBA, Philip Lowe, διευκρινίζοντας ότι «αναμένεται μία μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα», ενώ τόνισε ότι «το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις, καθώς η Αυστραλία αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό».
«Το διοικητικό συμβούλιο δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να επιτευχθεί πρόοδος στην πλήρη απασχόληση και μέχρι να είναι σίγουρο ότι ο πληθωρισμός θα είναι βιώσιμος εντός της ζώνης στόχου 2% με 3%».
«Η Τράπεζα παρέχει ουσιαστική ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω των καθημερινών πράξεων ανοικτής αγοράς για τη στήριξη των πιστώσεων και τη διατήρηση του χαμηλού κόστους χρηματοδότησης στην οικονομία», ανέφερε ο κ. Lowe, ενώ δευκρίνισε ότι «εάν βελτιωθούν οι συνθήκες, θα χρειαστεί μικρότερη αγορά ομολόγων».
Τον περασμένο μήνα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας μείωσε το επιτόκιο σε ιστορικό χαμηλό, τονίζοντας ότι θα εφαρμόσει μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού απειλεί να οδηγήσει την οικονομία στην πρώτη ύφεση μετά τις αρχές του 1990.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης