Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεθώριασε η άνοδος στις αγορές, λόγω κορωνοιού και εμπλοκή στο Eurogroup - Πτώση -0,18% στη Wall από κέρδη +4% και ο DAX +2,79%

Ξεθώριασε η άνοδος στις αγορές, λόγω κορωνοιού και εμπλοκή στο Eurogroup - Πτώση -0,18% στη Wall από κέρδη +4% και ο DAX +2,79%
Τα αρνητικά σημάδια στο Eurogroup σε συνδυασμό με τους νέους θανάτους στην Νέα Υόρκη ξεθώρισαν τα αρχικά κέρδη στην Wall Street
(upd6) Ξεθώρισαν τα αρχικά κέρδη στην Wall Street καθώς οι βασικοί δείκτες από κέρδη +4% έκλεισαν με οριακές απώλειες, απόρροια τόσο των νέων κρουσμάτων και θανάτων στην Νέα Υόρκη που ήταν σήμερα αυξημένοι - επισκιάζοντας την αισιοδοξία για άρση των lockdwon μέσα στον Μάιο - όσο και της εμπλοκής στο Eurogroup.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup (βρίσκεται σε εξέλιξη), με τους υπουργούς Οικονομικών να διαφωνούν για τους όρους που πρέπει να περιλαμβάνονται στα δάνεια που θα χορηγηθούν.
Έτσι οι ελπίδες για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης που θα αποτρέψει ένα νέο ναυάγιο εναπόκεινται είτε στο Eurogroup είτε στην Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει.
Εν τω μεταξύ στο σχεδιασμό του Λευκού Οίκου ώστε να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας ακόμα και εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
«Ο Trump εστιάζει σε περιοχές της χώρας όπου η οικονομία μπορεί να επαναλειτουργήσει» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 3.000 τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα δανεισμού των μικρών επιχειρήσεων.
«Εάν χρειαστούμε περισσότερα χρήματα, θα απευθυνθούμε στο Κογκρέσο» επεσήμανε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αεροπορικές εταιρείες τονίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται ώστε να παρασχεθεί άμεσα βοήθεια.
Σήμερα 7 Απριλίου 2020 οι βασικοί διεθνείς χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν ως εξής.
Πτώση -0,15%% κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones στις 22.645 μονάδες από κέρδη έως +4% και υψηλό ημέρας 23.617 μονάδες. 
Απώλειες -0,18% για το δείκτη S&P 500 στις 2.658 μονάδες από άνοδο έως +4,2%.
Στις 7.887 μονάδες ο δείκτης Nasdaq με πτώση -0,33% από κέρδη έως +3,8%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχωρεί στις 45 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο +2,79% στις 10.356 μονάδες.
O DAX οδεύει προς έξοδο από την bear market, καθώς έχει σημειώσει άνοδο 20% από τα χαμηλά της 18ης Μαρτίου.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε +2,19% στις 17.411 μονάδες.
Image
CH 20200326 Stock market wild swings 10am.png

Image
https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/106469254-1586255373968us_outbreak.png?v=1586255832&w=1910
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η
ExxonMobil ανακοίνωσε ότι μειώνει τις δαπάνες στον προϋπολογισμό της του 2020 κατά 30% και μειώνει τα λειτουργικά έξοδα λειτουργικών δαπανών κατά 30% καθώς εργάζεται για να καταπολεμήσει τις επιδράσεις των χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων εξαιτίας της υπερπροσφοράς και της μείωσης της ζήτησης που προκαλεί ο κορονοϊός.
Ο πετρελαϊκός κολοσσός δήλωσε πως οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις θα μειωθούν στα 23 δισ. δολάρια, από την προηγούμενη ανακοίνωση για 33 δισ. Δολάρια.
Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των κεφαλαιουχικών δαπανών θα λάβει χώρα στην Permian Basin στο Τέξας, μειώνοντας τον ρυθμό γεώτρησης και της ολοκλήρωσης πηγών.
Κεφάλαια 1 δισ. δολ. θα επενδύσουν στην Airbnb οι επενδυτικές εταιρίες Silver Lake και Sixth Street Partners, για την ανάπτυξη του πλαισίου των δραστηριοτήτων της.
Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, αλλά το Reuters είχε μεταδώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Airbnb μείωσε την εσωτερική της αποτίμηση, κατά 16%, στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά, για την προσέλκυση νέων ιδιοκτητών σπιτιών στην πλατφόρμα ενοικίασης, δίνοντας έμφαση και στη μακροχρόνια μίσθωση.
Αντιδρώντας στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την εξάπλωση της COVID-19, η Airbnb είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι διέθεσε κεφάλαια 250 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντισταθμιστούν οι οικονομικές απώλειες από τις ακυρώσεις των μισθώσεων.
Νέα έκδοση του μοντέλου της Model 3 με μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η Tesla στην κινεζική αγορά, παράγοντάς το στην εργοστασιακή μονάδα της στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg.
Η αυτονομία του νέου μοντέλου θα φθάνει τα 650 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, έναντι 450 χιλιομέτρων του σημερινού, τυπικού μοντέλου του Model 3, το οποίο πωλείται στην Κίνα ξεκινώντας από τα 323.800 γουάν (45.800 δολάρια), σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.
Η νέα έκδοση αναμένεται να ξεκινά περίπου στα 350.000 γουάν, ωστόσο η τιμή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
Το νέο, βελτιωμένο μοντέλο θεωρείται ότι θα θωρακίσει την αμερικανική Tesla έναντι του ανταγωνισμού από γερμανικές εταιρείες όπως η Volkswagen και η BMW, οι οποίες επίσης διεκδικούν μερίδιο με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους στην αγορά της Κίνας.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ελπίζουν να ενισχύσουν τη ζήτηση μέσω των νέων μοντέλων τους, σε μία αγορά που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού.
Το νέο μοντέλο του  Model 3 υπάγεται σε όλες τις κατηγορίες κινήτρων που έχει δώσει το Πεκίνο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και είναι απαλλαγμένο από τον φόρο αγοράς οχήματος.
Επισήμως, η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Η ταξινόμηση οχημάτων της Tesla σημείωσε πτώση για δύο συναπτούς μήνες στην Κίνα.
Επαναλειτουργώντας στη Σαγκάη από τις 10 Φεβρουαρίου, το μόνο εργοστάσιο της εταιρείας εκτός ΗΠΑ έχει ξεπεράσει την προ κορονοϊού παραγωγή του, φθάνοντας να παράγει 3.000 οχήματα την εβδομάδα.

Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες των επενδυτών ότι η Γηραιά Ήπειρος αργά αλλά σταθερά μπορεί να κερδίσει τη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.
Ισχυρά είναι τα κέρδη και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, που ακολουθεί τη γενική τάση των αγορών, παρά την ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εισαγωγή, χθες Δευτέρα, του πρωθυπουργού B. Johnson σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω επιπλοκών στην υγεία του από τα συμπτώματα της νόσου COVID-19. α.
Image
Ο δείκτης αναφοράς STOXX 600 έχει ενισχυθεί πάνω από 22% από τότε που υποχώρησε σε χαμηλό οκταετίας τον Μάρτιο, αλλά παραμένει σε επίπεδα τουλάχιστον κατά 24% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ του Φεβρουαρίου, όταν η παγκόσμια εξάπλωση του νέου κορονοϊού προκάλεσε παράλυση στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (7/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί επίσης αύξηση +3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,2%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,3% τον Ιανουάριο του 2020, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3%.
Ο τομέας παραγωγής ενέργειας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, ενώ ο τομέας κατασκευαστικής παραγωγής υποχώρησε κατά -1%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής διαμορφώνεται στο +0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,3% και +0,8% αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +1,8%.
«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είχε ακόμα αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην παραγωγής της βιομηχανίας στη Γερμανία», δήλωσε η Destatis, αναφερόμενη στα στοιχεία του Φεβρουαρίου.

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι στη Wall - Στο +2,01% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,05%


Νέα κέρδη κατέγραψαν σήμερα Τρίτη (7/4) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από το ράλι που σημειώθηκε χθες στη Wall Street, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,01% στις 18.950,18 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,77% στις 1.823,60 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,19% στις 2.549,44 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη SET στην Ταϋλάνδη, και συγκεκριμένα στο +5,34% και τις 1.199,69 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +1,72% στις 24.156,50 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,81% στις 9.996,39 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,05% στις 2.820,76 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +3,03% και τις 10.416,51 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με ήπιες απώλειες της τάξεως του -0,65% στις 5.252,30 μονάδες, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Reserve Bank of Australia αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, τα οποία αποτελούν ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Επιπλέον, ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,25%, με την RBA να δεσμεύεται ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη του στόχου της.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία της Αυστραλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της RBA, Philip Lowe, διευκρινίζοντας ότι «αναμένεται μία μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα», ενώ τόνισε ότι «το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις, καθώς η Αυστραλία αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης