Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ουδέτερη (neutral) για τις ελληνικές τράπεζες η Citigroup - Παραμένουν οι τιμές στόχοι, αλλά μεγάλο το πλήγμα στην κερδοφορία

Ουδέτερη (neutral) για τις ελληνικές τράπεζες η Citigroup - Παραμένουν οι τιμές στόχοι, αλλά μεγάλο το πλήγμα στην κερδοφορία
Θεωρητικά θα μπορούσε η σύσταση των ελληνικών τραπεζών να αλλάξει όταν θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω οι επιδόσεις τους στα τρίμηνα, σύμφωνα με τη Citigroup
Αν και η σύσταση για τις περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες υποβαθμίστηκε σε underweight, ήτοι για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς, από τη Citigroup, εκείνη των ελληνικών τραπεζών παρέμεινε στην ουδετερότητα (neutral).
Και αυτό διότι, όπως εξηγεί η Citigroup, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου, αν και θεωρητικά θα μπορούσε η σύσταση να αλλάξει όταν θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω οι επιδόσεις τους στα τρίμηνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Citigroup, για την Εθνική Τράπεζα, η τιμή στόχος είναι τα 2,80 ευρώ, με την αποτίμηση της μετοχής σε όρους P/BV να είναι 0,18-0,17x με βάση τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2020-2021.
Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αναμένεται στο 4,4% με 5%, στο ίδιο διάστημα.
Για την Alpha Βank η τιμή στόχος είναι στα 1,90 με την αποτίμηση σε όρους P/BV να είναι 0,11-0,10x με βάση τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2020-2021.
Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αναμένεται στο 3% με 3,7%, στο ίδιο διάστημα.
Για την Eurobank η τιμή στόχος είναι στο 1 ευρώ, με την αποτίμηση σε όρους P/BV να είναι 0,24-0,22x με βάση τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2020-2021.
Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αναμένεται στο 7,8% με 7,3%, στο ίδιο διάστημα, τον υψηλότερο μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
Για την Πειραιώς η τιμή στόχος είναι τα 3,30 ευρώ, με την αποτίμηση σε όρους P/BV να είναι 0,09x με βάση τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2020-2021.
Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αναμένεται στο 2,7% με 3,7%, στο ίδιο διάστημα.
Image
Όπως επισημαίνει η Citigroup ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος μπορεί να βρεθεί σύντομα στο επίκεντρο της κρίσης, ειδικά εκείνες που έχουν μεγάλη έκθεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Παράλληλα, η μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξακολουθήσει να πιέζει τα περιθώρια κερδοφορίας, ωστόσο οι τράπεζες είναι καλύτερα κεφαλαιοποιημένες σε σχέση με την κρίση του 2008, ενώ πλέον οι αρχές τις έχουν επιστρέψει να κάνουν χρήση των κεφαλαιακών τους μαξιλαριών.
Βέβαια, ο κλάδος αργά ή γρήγορα θα κληθεί να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, κάτι που μέχρι τώρα είναι αβέβαιο, δεδομένου και του εύρους του πλήγματος:
Image
Σε αυτό το πλαίσιο, η Citigroup συστήνει overweigth στους τραπεζικούς κλάδους της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας (εξωτερικές δραστηριότητες), της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Η σύσταση για τους κλάδους της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Βρετανίας, των σκανδιναβικών χωρών και της Ισπανίας (εγχώριες δραστηριότητες) η σύσταση είναι underweight.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755