Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά επτά ετών ο χρυσός λόγω ασθενέστερου δολαρίου - Στο +0,43% και τα 1.701,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέα υψηλά επτά ετών ο χρυσός λόγω ασθενέστερου δολαρίου - Στο +0,43% και τα 1.701,25 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2012
Σε υψηλά άνω των επτά ετών διαπραγματεύεται σήμερα Τρίτη (7/4) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου και αύξησης της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +0,43% στα 1.701,25 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Δεκεμβρίου του 2012.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,11% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,07 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,58% στις 100,17 μονάδες.
«Η φυσική ζήτηση εξακολουθεί να κυριαρχέι και να στηρίζει τις τιμές του χρυσού», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Blue Line Futures, Phil Streible, προσθέτοντας ότι «τα μαζικά μέτρα στήριξης αραιώνουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες , οπότε η ζήτηση χρυσού έρχεται από όλες τις κατευθύνσεις».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής της Oanda, Edward Moya, αναφέρει ότι «τα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης θα προσφέρουν ένα ωραίο υπόβαθρο για τον χρυσό, αλλά η ζήτηση θα είναι αυξημένη λόγωτ ου επικείμενου οικονομικού άγχους που θα έρθει τους επόμενους μήνες καθώς η οικονομίας των ΗΠΑ εισέρχεται σε ένα επικίνδυνο μέρος».
Αν και η πορεία του χρυσού τείνει να είναι αντιστρόφως ανάλογη σε σχέση με αυτή την αγορών, η σημερινή άνοδος έρχεται μετά τα κέρδη που σημειώθηκαν τόσο στη Wall Street όσο και στην Ασία.
«Πιστεύουμε ότι η ρύθμιση για μία πολυετή bull market έχει οριστικοποιηθεί, καθώς η αγορά είναι γεμάτη τόσο με νομισματικά όσο και με δημοσιονομικά κίνητρα, ενώ τα επιτόκιο βρίσκοντα κοντά στο μηδέν», αναφέρουν οι αναλυτές της TD Securities, διευκρινίζοντας ότι «αυτό υποδηλώνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να ψάχνουν τη ζεστή αγκαλιά του χρυσού, καθώς τα πραγματικά επιτόκιο θα εδραιωθούν σε αρνητικό έδαφος».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαΐου 2020 καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +3,16% στα 15.64 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +2,09% στα 747,30 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης