Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Σταϊκούρα ενόψει Eurogroup - H θέση που θα τηρήσει η Ελλάδα για ESM και ευρωομόλογο

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Σταϊκούρα ενόψει Eurogroup - H θέση που θα τηρήσει η Ελλάδα για ESM και ευρωομόλογο
Η Ελλάδα στηρίζει την πρόταση της Κομισιόν για τη στήριξη της απασχόλησης
Η θέση της Ελλάδας στη σημερινή (7/4/2020) τηλεδιάσκεψη του Eurogroup καθορίστηκε στην τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα προσέρχεται στη συνεδρίαση του Eurogroup υποστηρίζοντας τη θέση που έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για κοινή έκδοση ομολόγων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «η στήριξη αυτή είναι ικανή να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις αγορές ότι η Ευρώπη έχει τη βούληση και τα μέσα να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία των κρατών-μελών της».
Παράλληλα, η Ελλάδα στηρίζει την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων καθώς και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  Επενδύσεων (European Investment Bank).
Όσον αφορά τον ESM η χώρα μας θα προσέλθει στην συνεδρίαση με τη σταθερή της θέση πως μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας.
«Η ΕΕ σε αυτή την κρίση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές.
Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, εκτός του κ. Σταϊκούρα συμμετείχε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, ο επικεφαλής του ΣΟΕ κι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group Μιx. Αργυρός και της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης