Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι αντιθέσεις - Η Ελλάδα στηρίζει την οικονομία με το 5,3% του ΑΕΠ και η Γερμανία με το 44% του ΑΕΠ ως απάντηση στον κορωνοιό

tags :
Οι αντιθέσεις - Η Ελλάδα στηρίζει την οικονομία με το 5,3% του ΑΕΠ και η Γερμανία με το 44% του ΑΕΠ ως απάντηση στον κορωνοιό
Το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας το έχει η Ιταλία, με το 23,8% του ΑΕΠ της
Μακράν το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας έχει ανακοινώσει η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να εξέλθει της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το πακέτο της Γερμανίας ξεπερνά το 1,5 τρισ. ευρώ, ή πάνω από το 44% του ΑΕΠ, ενώ η Ελλάδα έχει ανακοινώσει πακέτο 10 δισ. ευρώ ή το 5,3% του ΑΕΠ της.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των πακέτων στήριξης των οικονομιών απέναντι στην κρίση που προκαλεί ο κορωνοιός, η Ελλάδα έχει διαθέσει τα λιγότερα μόλις 5,3% του ΑΕΠ και αυτό αποτελεί ένδειξη των περιορισμέων εργαλείων που διαθέτει η Ελλάδα.
Το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας το έχει η Ιταλία, με το 23,8% του ΑΕΠ της, με την Ισπανία να δίνει το 17,2% και τη Γαλλία το 14,3% του ΑΕΠ της.
Η Πορτογαλία έχει δώσει περίπου το 6,5% του ΑΕΠ της.
H περίπτωση της Ελλάδος είναι χαρακτηριστική έχει δώσει τα λιγότερα προφανώς γιατί τελεί υπό δημοσιονομική σύσφυξη όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει πολλές δυνατότητες χρηματοδότησης.
Αν και η Ελλάδα διαθέτει κεφαλαιακό μαξιλάρι, δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, καθώς οι δανειστές έχουν αρνηθεί την χρήση του για άλλους σκοπούς πέραν του χρέους.
Image
**Τα στοιχεία έχουν επεξεργαστεί από τον Jochen Andritzky, πρώην σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης