Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μην παρασύρεστε... το ράλι στις αγορές δεν έχει ισχυρές βάσεις - Έρχονται τρομακτικά εταιρικά αποτελέσματα

tags :
Citigroup: Μην παρασύρεστε... το ράλι στις αγορές δεν έχει ισχυρές βάσεις - Έρχονται τρομακτικά εταιρικά αποτελέσματα
Θα υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί "αρκετά τρομακτικών" ταμειακών ροών στο επόμενο κύμα των εταιρικών κερδών που η αγορά δεν έχει τιμολογήσει
Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα με μια ισχυρή ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έχει κορυφωθεί.
Ωστόσο, οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup προειδοποιούν ότι το ράλι αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν «μετασεισμό» και δεν υποστηρίζεται από τον όγκο ή από τυχόν εγγυήσεις για τον τερματισμό της επιδημίας.
Όπως δήλωσε ο Jimmy Conway, επικεφαλής στρατηγικής στην Citigroup Global Markets, στο CNBC, πιθανότατα θα υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί "αρκετά τρομακτικών" ταμειακών ροών στο επόμενο κύμα των εταιρικών κερδών που η αγορά δεν έχει τιμολογήσει.
Και όπως επισήμανε θα ήθελε να δει τις αναθεωρήσεις των κερδών προτού προχωρήσει σε ένα "πλήρες ράλι".
"Νομίζω ότι βλέπουμε απλώς ένα μετασεισμό με τους επενδυτές να προσπαθούν να διαχειριστούν τον κίνδυνο, να επεξεργαστούν ακριβώς τα βάθη αυτής της ύφεσης και μάλιστα αν το ποσό της υποστήριξης είναι επαρκές", πρόσθεσε ο Conway.
Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ενεργοποιήσει τις βαλβίδες δημοσιονομικής και νομισματικής ώθησης σε κολοσσιαία κλίμακα σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία ενάντια στις επιπτώσεις από την πανδημία.
Ωστόσο, ο Conway υπενθύμισε ότι τα εταιρικά κέρδη και η επιστήμη - για παράδειγμα, μια θεραπεία με κοροναϊό ή εμβόλιο - θα είναι οι βασικοί μοχλοί για οποιαδήποτε ανάκαμψη μετά από ένα από τα χειρότερα τρίμηνα της ιστορίας στις παγκόσμιες αγορές.
"Νομίζω ότι θα δούμε κάποιους αρκετά τρομακτικούς αριθμούς ταμειακών ροών.
Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν πολύ σε αυτό που είναι το σχέδιο επιβίωσης για τις επιχειρήσεις κατά τα επόμενα δύο έως τρία τρίμηνα", είπε.

BofA, Morgan Stanley, Goldman: Παρά το ράλι διεθνώς, μπορεί να ξαναδούμε τα χαμηλά

Παρά το ανοδικό ράλι διεθνώς, μπορεί να ξαναδούμε τα πρόσφατα χαμηλά στα χρηματιστήρια εκτιμούν η Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Goldman Sachs.
Ωστόσο με ποια κριτήρια θα μπορούσαμε να ξαναδούμε τα πρόσφατα χαμηλά;  
Οδηγοί αποτελούν δύο ημερομηνίες όπου κατεγράφησαν ισχυρά σοκ στις αγορές το 1987 και το 1929
Σε λιγότερο από ένα μήνα, η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ κατέρρευσε ταχύτερα από την Μεγάλη Ύφεση του 1929 όσο και από την Μαύρη Δευτέρα του 1987.
Και ενώ αποδείχθηκε ότι η αρχική πτώση στην Wall και διεθνώς ήταν πιο βίαιη και ταχύτερη από το πρώτο σκέλος είτε της συντριβής της Μαύρης Δευτέρας ή της Μεγάλης Ύφεσης, η πιο σημαντική ερώτηση που θέτουν οι επενδυτές, είναι τι θα συμβεί στην συνέχεια;
Σημειώνεται ένα ράλι εκτόνωσης διεθνώς καθώς τα κρούσματα και οι νεκροί μειώνονται παγκοσμίως από τον κορωνοιό ενώ αρχίζει και διαφαίνεται φως για το πότε τα lockdown θα αποσυρθούν.
Όμως τι θα συμβεί στην πορεία στα χρηματιστήρια;
Θα επαναληφθεί το σενάριο του 1987 ή του 1929;
Η Morgan Stanley και η Goldman Sachs υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο παραδείγματα 1987 και 1929 που μπορούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για το τι θα επακολουθήσει στα χρηματιστήρια.
Εάν ζούσαμε ξανά το 1987, τότε θα μπορούσαμε να ξαναδούμε τα χαμηλά των αγορών, θα υπάρξει δεύτερο τεστάρισμα των χαμηλών και ακολούθως ταχύτερη ανάκαμψη.
Εναλλακτικά, εάν το 2020 προσομοιάζει με το 1929, τότε προετοιμαστείτε για μια μακρά περίοδο υποχώρησης και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος μέχρι να ανακάμψουν.
Οι τρέχουσες ισχυρές ανοδικές κινήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από bear market rally.
Τι υποστηρίζει η Morgan Stanley;
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα έχει εξελιχθεί σε bull στην Wall Street αναφέρει ότι με βάση το 1929 ακολούθησε μετά από κάποια περίοδο ένα ισχυρό ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές.
Κατά την Morgan Stanley δεν θα έχουμε επαναπροσέγγιση των χαμηλών επιπέδων ούτε το σοκ στις αγορές θα κρατήσει χαμηλά τις τιμές.
Μπορεί να υπάρξει μια διόρθωση εκ νέου στις αγορές αλλά δεν θα αγγίξουμε τα πρόσφατα χαμηλά.  
Ωστόσο είναι παράδοξο καθώς ενώ η Morgan Stanley δεν βλέπει η Wall να ξαναπροσεγγίζει τα χαμηλά επίπεδα την ίδια στιγμή υποστηρίζει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μειωθεί -38% στο δεύτερο τρίμηνο 2020 και θα υπάρξει πλήρη ανάκτηση του χαμένου ΑΕΠ μόνο μέχρι τα τέλη του 2021.
Πάντως και η Morgan Stanley εκτιμάει ότι o ανοδικός κύκλος στις αγορές δεν θα έχει διάρκεια.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bear%20market%20comp_1.jpg?itok=4mkEWJco

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-06_9-36-01.jpg?itok=u7TcfRbC
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmB4BE_0.jpg?itok=a4OGTNFJ
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/econ%20outlook%20MS_1.jpg?itok=letHa_LJ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης